• Vullings: 'De doelstelling bij Volharding blijft overeind: we willen bovenin meedraaien'

  12 dec 2019
 • Volharding is momenteel middenmoter in de tweede klasse H. De formatie van coach Johan Vullings heeft echter ambities. 'We willen bovenin meedraaien.' (Foto: Eric Elbers)

  Johan Vullings verlengde eind november zijn aflopende contract als hoofdtrainer van Volharding. De oefenmeester uit Venray zit op zijn plek, getuige het feit dat een optie voor een extra seizoen is opgenomen in de overeenkomst met de immer ambitieuze tweedeklasser. "Volharding is een hele familiaire club, waar de prestatie hoog in het vaandel staat. Dat past prima bij mij", aldus Vullings.

  Door Martijn Schwillens (Kliksport 11-12-2019)

  Vullings is niet tevreden met de huidige klassering van Volharding, maar de 40-jarige coach weet waar het aan ligt. "Afgelopen zomer zijn er wat nieuwe krachten bijgekomen en hebben we wat spelers van de U19 doorgeschoven die nu zelfs een basisplaats hebben. We hebben te maken gehad met een extreme blessuregolf. Op een gegeven moment zaten vijftien van de 37 spelers van de eerste en tweede selectie in de lappenmand. Onder hen een paar jongens die er langere tijd uitliggen. Binnen de groep hebben we uitgebreid gesproken over wat hier de reden voor kan zijn. Trainen we te hard of juist te soft? Of is het kunstgras de reden? Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de resultaten nog niet zo zijn als dat we hadden gehoopt", concludeert Vullings, die bezig is aan zijn tweede seizoen op sportpark Soetendaal.

  Perspectief en ambities
  "We begonnen overigens uitstekend aan het seizoen. We bekerden verder en versloegen meteen Helvoirt. Vervolgens speelden we een prima partij tegen Emplina, maar misten we heel veel kansen. Daarna sloop er wat onzekerheid in bij bepaalde jongens en raakten we dus wat spelers kwijt door blessures. We zitten nu in een fase dat het even niet meezit. Maar onze doelstelling blijft overeind: we willen bovenin meedraaien."
  De realiteit is dat Volharding na elf speelronden op plek tien staat. "We willen uiteindelijk naar de eerste klasse toe. Dat is het uiteindelijke doel en daarvoor zie ik ook voldoende perspectief. Temeer omdat er ook aardig wat talent door gaat komen vanuit de U19. Het is ook de reden dat we de intentie hebben uitgesproken om nog twee jaar met elkaar door te gaan", zegt Vullings. "We moeten ons als Volharding voorlopig ook niet bezighouden met de ranglijst. Duidelijk is wel dat we extra hard zullen moeten werken. Een drietal kartrekkers raakt langzamerhand wedstrijdfit, waardoor zij meer kunnen brengen en het elftal dus beter rendeert. Ook komen andere jongens terug van blessures, waardoor ik ook in de breedte wat meer keuze heb."
  Over zijn eigen ambities is Vullings duidelijk. "Ik wil eerst met Volharding wat bereiken en daarna doorgroeien. Zodoende heb ik me ingeschreven voor de cursus UEFA A. Hopelijk word ik ingeloot."

  Borussia Mönchengladbach
  Vullings is fervent supporter van Borussia Mönchengladbach, de huidige koploper in de Bundesliga. "Omdat Borussia Europees speelt, zijn er dit seizoen extra veel wedstrijden op zondag. Die moet ik dus missen, maar ik heb gelukkig al aardig wat potjes meegepikt. Het is dit seizoen écht genieten." Hij lacht en zegt tot slot: "Het hart klopt in eerste instantie voor Volharding."