• Volkel - Volharding (1-1) 2-1

  13 okt 2019
 • VOLKEL – Volharding verloor vanmiddag in een bedroevend slechte wedstrijd voor de derde opeenvolgende keer. Op bezoek bij promovendus Volkel gingen de roodwitten met 2-1 onderuit.

  Het gaat van kwaad tot erger bij Volharding. Men begon het seizoen nog wel met een overwinning tegen Helvoirt (2-1, red.), maar daarna ging het dus drie keer mis. Vandaag ging het zelfs verkeerd tegen de nog puntloze hekkensluiter Volkel. Het waren voor Volkel überhaupt de eerste punten ooit in de tweede klasse, aangezien het team van trainer Michiel Jans dit seizoen voor het eerst in de historie uitkomt op dit niveau.

  Voetballend wordt het met de week slechter aan Volhardingkant. Door het ontbreken van de geblesseerden Rens van Lanen en Vincent Buijssen is de creativiteit in het spel van de Bekenaren momenteel ver te zoeken. Het moet nu eigenlijk allemaal komen van aanvoerder Mark Blenckers en dat is begrijpelijkerwijze wel erg veel gevraagd voor de 33-jarige spelmaker. Het team straalt op dit moment weinig tot niets uit en het oogt allemaal erg wanhopig. Toch blijft men volharden in het opbouwen van achteruit. Dit ondanks het feit dat men er niet in slaagt zich onder de druk van de tegenstander uit te spelen. Een plan B lijkt er niet te zijn. Wellicht zou het een optie zijn om de bal toch maar een keer -tegen de voetballende principes in- een keer meteen naar voren te transporteren om daarmee de snelle spitsen Tim Brouwer en Rick Tissen aan het werk te zetten. Als de bal vandaag dan al een keer voorin belandde, slaagden de aanvallers er niet één keer in om de bal eens fatsoenlijk vast te houden. Daardoor kwam Volharding niet aan voetballen toe. Door de fouten die men zelf maakte, werd het toch niet van kwaliteit overlopende Volkel sterk gemaakt, met name vanuit de omschakeling.

  Het venijn zat hem vanmiddag in het begin en aan de staart van de wedstrijd. Al na drie minuten was het raak voor de thuisclub. Door een taxatiefout van centrale verdediger Tom Kessels kon de rechtsback van Volkel Luuk Riepe uithalen. Zijn schot ging via beide palen het doel in: 1-0. Binnen de minuut stond het alweer gelijk. De niet al te grote Volkel-doelman Tomek Kuijpers liet de bal los, waarna Jordy de Klijn het leder voor het inschieten had: 1-1.

  Een klein kwartier voor tijd maakte jeugdspeler Tim Martens zijn debuut voor Volharding. Hij kon ook niet voorkomen dat het -net als vorige week- in de absolute slotfase weer helemaal mis ging voor het zielloze Volharding. In de voorlaatste minuut liet Jordy de Klijn zich wel heel eenvoudig uitspelen door de uitstekend invallende Bart Teewen. Die had vervolgens geen enkele moeite om Roel van Rens te passeren en de eindstand te bepalen op 2-1.

  Volharding heeft nu samen met Volkel de meeste verliespunten in de hele tweede klasse H. Komende zondag staat er derhalve al erg veel druk op de equipe van trainer Johan Vullings, wanneer nummer acht Venhorst te gast is op sportpark Soetendaal.

  Karakteristieken

  scheidsrechter: Bert Verstappen (Grathem)

  3e min. 1-0 Luuk Riepe
  4e min. 1-1 Jordy de Klijn
  89e min. 2-1 Bart Teeuwen

  toeschouwers: 200

  gele kaarten: Thijmen de Ruijter en Robin van Cuijk (beiden Volkel); Tim Brouwer (Volharding)

  Opstelling Volharding: Roel van Rens; Lars van Treek, Nino Janssen (72. Tim Michiels), Tom Kessels, Rik Lucassen; Kas van den Bosch, Mark Blenckers, Jordy de Klijn; Rick Tissen (77. Tim Martens), Melvin de Klijn, Tim Brouwer