• Volharding - Wittenhorst (1-1) 1-3

  29 mei 2023
 • VIERLINGSBEEK – Volharding heeft een uitstekend seizoen als debutant in de eerste klasse C vandaag afgesloten met een 3-1 thuisnederlaag tegen de ongenaakbare kampioen Wittenhorst van oud Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen. Voor de roodwitte equipe van de huidige trainer Jan Pruijn is het seizoen echter nog niet klaar. Volharding pakte de tweede periodetitel en gaat daardoor de nacompetitie in. De eerste ronde volgende week zondag, mogen de Vierlingsbekenaren -als hoogst eindigende periodekampioen- overslaan. Op zondag 11 juni a.s. speelt Volharding dan thuis tegen NEO uit Borne, net als Volharding vorig jaar nog uitkomend in de tweede klasse. Voor de ploeg uit Overijssel staat een busreis naar Vierlingsbeek op het programma van een kleine 150 kilometer. De winnaar gaat naar de finale van de nacompetitie met als inzet een plek in de vierde divisie.

  Met de nacompetitie in het vooruitzicht besloot coach Pruijn om Tom Kessels langs de kant te houden, omdat de centrale verdediger op scherp stond qua gele kaarten. Wel traden de Soetendaalbewoners aan met liefst tien jongens uit de eigen jeugdopleiding in de basis en dat is zeker iets om trots op te zijn als vereniging. Met name de jongelingen Lars van Treek, Jens Biersteker en Rens ten Brinke speelden een uitstekende wedstrijd. Net als Brent Achten (vandaag centraal achterin, red.), die na afloop van het seizoen vertrekt naar Gemert.

  De eerste helft in Vierlingsbeek ging gelijk op. Direct na aanvang soleerde de laatste wedstrijden uitstekend op dreef zijnde Tim Martens door de Horster defensie, maar hij besloot met een schot over het doel. Inzetten van Nick Driessen en Giel Beurskens namens Wittenhorst waren een prooi voor Volharding-goalie Bono Barten. Weer Tim Martens schoot voorlangs en een scherpe voorzet van Martens werd door alles en iedereen gemist, inclusief Vincent Buijssen en Luuk Rühl. Op aangeven van opnieuw Tim Martens krulde Vincent Buijssen de bal rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Na precies een half uur spelen had Luuk Rühl de 1-0 moeten maken. De aanvaller kreeg de bal panklaar van Vincent Buijssen maar schoot recht op Wittenhorst-doelman Roel van Rens, die in het verleden ook ooit de kleuren van Volharding verdedigde. Vincent Buijssen was daarna iets te gretig met afwerken, waardoor zijn wreeftrap naast ging. In de 34e minuut kreeg Wittenhorst een vrije trap te nemen. Willem Heijnen trapte de bal razendsnel op doel na onoplettendheid in de Volharding-defensie en tot verbazing van iedereen verdween de bal in het doel: 0-1. Scheidsrechter Jan Tempelaar uit Dordrecht had nog niet gefloten voor het nemen van de vrije trap, maar kende de treffer toch toe. Even was er een dominante fase van de bezoekers. Tom Spreeuwenberg teisterde de vuisten van Bono Barten, een volley van Willem Heijnen werd gekraakt en een schot uit de draai van Nick Driessen werd geblokt. Op slag van rust kwam de gelijkmaker dan ook enigszins uit de lucht vallen. Captain Mark Blenckers veroverde de bal op het middenveld door goed druk te zetten. Hij passte de bal daarna goed door op Tim Martens, die zijn negende treffer van het seizoen aantekende: 1-1.

  Direct na de hervatting nam Wittenhorst echter alweer de leiding. De topschutter van de eerste klasse C, Jeroen Verkennis -in de rust in de ploeg gekomen voor Willem Heijnen- bracht zijn team met zijn vijfentwintigste goal op een 1-2 voorsprong. Zowat direct in de tegenaanval ging Tim Martens er vandoor en werd net buiten het strafschopgebied heel licht getoucheerd door Ruud Meijers. Arbiter Tempelman oordeelde dat Martens een scoringskans werd ontnomen en stuurde Meijers met rood van het veld. Het leek behoorlijk zwaar gestraft. De aansluitende vrije schop werd door Vincent Buijssen via de lat over geschoten. In de 57e minuut weer een discutabele beslissing van leidsman Tempelman. Nino Janssen maakte hands, maar deed dat duidelijk buiten de zestien meter. De scheidsrechter van dienst zag het anders en wees naar de penaltystip. Jeroen Verkennis wist wel raad met dit buitenkansje: 1-3. Volharding koos er voor om niet echt risico meer te nemen met een man meer en dat leek wel een gemiste kans. Er zat vanmiddag namelijk zeker meer in dan een nederlaag. Beide ploegen kregen nog wel wat mogelijkheden. Een kopbal van Brent Achten werd van de lijn gehaald en invaller Sven Jenniskens schoot naast. Een solo van ‘slangenmens’ Giel Beurskens werd gered door Bono Barten. Diens broer Joep Beurskens (ook al oud-Volharding, red.) zag zijn knal uiteen spatten op de vuisten van Barten. Mark Blenckers tenslotte, zag zijn volley met links naast gaan. Daarmee bleef het bij 1-3, precies de omgekeerde uitslag van vier maanden geleden in Horst. Toen won Volharding immers op zondag 29 januari j.l. met 1-3 door twee goals van Vincent Buijssen en één van Luuk Rühl.

  Klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)


  Karakteristieken
  34e min. 0-1 Willem Heijnen
  45e min. 1-1 Tim Martens
  47e min. 1-2 Jeroen Verkennis
  57e min. 1-3 Jeroen Verkennis
  scheidsrechter: Jan Tempelaar (Dordrecht)
  toeschouwers: 500
  rode kaart: 49. Ruud Meijers (Wittenhorst) vanwege het ontnemen van een scoringskans van een doorgebroken speler
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Thomas Rijn (74. Rick Maassen), Brent Achten, Nino Janssen (59. Sharif Tah), Lars van Treek; Mark Blenckers, Rens ten Brinke, Jens Biersteker; Luuk Rühl (46. Sven Jenniskens), Vincent Buijssen (83. Steven Wassenaar), Tim Martens