• Volharding – vv Schaesberg (1-0) 2-1

  12 feb 2023
 • VIERLINGSBEEK – Volharding heeft vanmiddag de koppositie in de eerste klasse C verder verstevigd. Op het eigen sportpark Soetendaal wonnen de roodwitten met 2-1 van middenmoter en collega promovendus Schaesberg. Vincent Buijssen was maar weer eens de grote man bij de Vierlingsbekenaren door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. De teller bij de clubtopscorer van Volharding staat inmiddels op vijftien goals, meer dan de helft van de complete doelpuntenproductie van het team van trainer Jan Pruijn in het lopende seizoen.

  Volharding wist voorafgaande aan de confrontatie met Schaesberg al, dat men ongeacht de uitslag van de wedstrijd de ranglijst zou blijven aanvoeren, omdat Wittenhorst haar wedstrijd zag worden afgelast. Nummer vier in de stand Chevremont kon door een griepgolf namelijk geen representatief elftal op de been brengen. Na de zege op Schaesberg weten de Soetendaalbewoners in ieder geval zeker dat men de koppositie nog minimaal drie weken in handen zal hebben. Eerst is er immers de Carnavalsbreak, een week later staat het grotendeels afgelaste inhaalprogramma van 22 januari j.l. op de rol. Daarin hoeven alleen Volharding en Deurne niet aan te treden omdat dat destijds de enige wedstrijd was die wel doorgang vond. Aangezien Volharding vier punten voorsprong heeft op nummer twee Wittenhorst (dat inmiddels wel drie duels achterloopt, red.) voeren de Bekenaren sowieso tot 5 maart a.s. de ranglijst aan. Dan gaat Volharding in Hoesbroek op bezoek bij hekkensluiter EHC/Heuts.

  Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor het vorige week overleden erelid en Volharding-icoon Herman Evers. Tevens speelde de Vierlingsbekenaren met rouwbanden om de jarenlange verzorger te eren.

  Bij Volharding haakte middenvelder Rens ten Brinke in de warming up geblesseerd af. Daar tegenover stond de terugkeer van de weer fitte Sven Jenniskens en was Brent Achten weer present na een schorsing van één duel. Beide ploegen speelden vanmiddag een heel stuk beter dan tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen in Landgraaf toen het onderling duel eindigde in een bloedeloze 0-0. Volharding begon een stuk energieker aan de wedstrijd dan vorige week tegen BSV Limburgia. De equipe van coach Jan Pruijn had in het eerste half uur de controle, maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd. De eerste echt uitgespeelde kans was echter meteen raak. Een prachtige voorzet van rechtsback Lars van Treek werd in de 26e minuut even zo fraai raak gekopt door Vincent Buijssen langs en over de twee meter lange doelman van Schaesberg Kylian Huijnen: 1-0. Daarna was Volharding echt los, maar het verzuimde om het duel nog voor rust te beslissen. Sharif Tah aaide een voorzet van Luuk Rühl. Mark Blenckers zette met een mooie pass Vincent Buijssen vrij voor Huijnen, maar de aanvaller lobte de bal via de gastendoelman naast het doel. Brent Achten kopte een afgemeten flankbal van Sharif Tah via de grond rakelings over de lat. Een indraaiende voorzet van Vincent Buijssen werd schitterend ingekopt door Sven Jenniskens, maar even zo fraai gered door Huijnen. De rebound van Sharif Tah ging vervolgens niet heel ver naast. Diezelfde Tah controleerde even later geel vrijstaand de bal niet goed, terwijl hij het leder voor het intikken had. Op slag van rust voorkwam Bono Barten de gelijkmaker. De Volharding-goalie haalde een schot van Timo Regtop ten koste van een hoekschop uit de rechterbenedenhoek.

  Net als voor rust, waren de kansen in het eerste half uur van de tweede helft aan beide kanten schaars. In de 50e minuut veroverde Sharif Tah vlak buiten de zestien de bal en krulde het leder maar net langs het Schaesberg-doel. Halverwege het tweede bedrijf pakte Bono Barten een schot van Scott Ariolo klemvast. In de 71e minuut kreeg Volharding een wel heel gemakkelijk gegeven penalty. Scheidsrechter Stan Verhaag uit Venray wees naar de stip na een buiteling van Sven Jenniskens. Vincent Buijssen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot onberispelijk raak: 2-0. Even later schoot de uitblinkende Timo Regtop namens de gasten uit de draai niet heel ver naast. Vijf minuten voor tijd kregen ook de bezoekers een heel gemakkelijke strafschop. Gijs Creemers kreeg de bal tegen zijn arm aan, maar die leek toch keurig langs zijn lichaam te blijven. Arbiter Verhaag was onverbiddelijk en gaf de penalty wel. De pingel werd overtuigend binnen getrapt door Eloy Cox: 2-1. In de 88e minuut schoot centrale verdediger Tom Kessels in kansrijke positie tegen Max Schepers aan, die daarmee een doelpunt voorkwam. Drie minuten in de extra tijd speelde Volharding het wel heel slecht uit. Sven Jenniskens ging alleen op het Schaesberg-doel af met naast hem de vogeltje vrij staande Vincent Buijssen, maar de pass van Jenniskens op Buijssen kwam niet aan, waardoor de 3-1 uitbleef. Even later moest Bono Barten nog een keer zijn kunnen tonen. Op het juiste moment kwam hij zijn goal uit en bokste de bal weg voor een aanstormende tegenstander. Het slotakkoord was weer voor Volharding en Vincent Buijssen. De topschutter zag zijn schot echter gekeerd worden door doelman Huijnen. Deren deed het Volharding niet meer, waardoor de roodwitten in de zestiende wedstrijd van het seizoen al hun tiende overwinning boekten.

  Klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)

  Karakteristieken
  scheidsrechter: Stan Verhaag (Venray)
  26e min. 1-0 Vincent Buijssen
  71e min. 2-0 Vincent Buiijssen (pen.)
  85e min. 2-1 Eloy Cox (pen.)
  toeschouwers: 225
  gele kaarten: Sven Jenniskens, Sharif Tah, Vincent Buijssen (allen Volharding); Tim Kanters en Romano Raets (beiden Schaesberg)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Gijs Creemers, Tom Kessels, Jens Biersteker; Mark Blenckers, Brent Achten, Sharif Tah (80. Gijs Hendriks); Luuk Rühl (83. Steven Wassenaar), Vincent Buijssen, Sven Jenniskens