• Volharding vroeg slagvaardig

  18 mrt 2021
 • Vierlingsbeek | Volharding heeft zijn beoogde aanwinsten voor het nieuwe seizoen nu al binnen. De tweedeklasser uit Vierlingsbeek heeft verdediger Teun Jakobs (22) van vierdeklasser Meterik en doelman Bono Barten (24) en Stijn van den Broek (21) van derdedivisieclub Gemert gestrikt.

  
Trainer Johan Vullings uit Venray, die samen met Ron Koenen van de technische commissie de gesprekken met de spelers voerde, is verguld met de komst van de drie nieuwelingen. "In principe hebben we met de komst van Teun, Bono en Stijn onze selectie rond. We gingen voor drie gerichte versterkingen op drie posities, en die hebben we nu. Ik kan niet wachten om aan de nieuwe competitie te beginnen.”

  Volharding verraste afgelopen week velen met de vroege aanwinsten. De technische commissie (tc) bracht samen met Vullings al in januari in kaart op welke plekken in hun ogen versterking nodig is om de stap naar de eerste klasse te kunnen maken. Want dat is de ambitie die zowel door het bestuur, tc als trainer is uitgesproken. "Zonder de eigen jeugdopleiding voor de voeten te gaan lopen", vervolgt Vullings. "Want er komen momenteel weer nieuwe, sterke jeugdlichtingen aan. Sommigen hebben afgelopen seizoen de overstap naar de selectie gemaakt, anderen doen dat komend seizoen en ook in de A-jeugd zitten meerdere spelers die de capaciteiten hebben om Volharding 1 te halen." Voorzitter Roel Gerrits knikt. "De jeugdopleiding blijft de levensader van de club. Daar steken we als vereniging enorm veel tijd en energie in. En dat blijven we ook doen. Spelers die we halen, moeten ook een meerwaarde hebben en bij de club passen. We halen niet om te halen."

  
Terug naar de drie versterkingen. Met Teun Jakobs van vierdeklasser Meterik halen de roodwitten een bijna twee meter lange linksbenige verdediger binnen, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. Van zijn vriend Tim Martens en neef Tom Kessels, die beiden in het eerste team van Volharding voetballen, hoorde Jakobs al jaren goede verhalen over de Vierlingsbeekse voetbalclub. “Het is natuurlijk altijd lekker als je al een paar spelers kent, maar ook de ambities van Volharding spreken me aan", meldt Jakobs, laatstejaars heao-student bio-informatica in Nijmegen. "Net als Volharding wil ik hogerop. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Meterik, maar na al die jaren in de vierde klasse begon het toch te knagen en daarom heb ik het besluit genomen om het te gaan proberen op een hoger niveau. Volharding komt op het juiste moment. Ik moet me opnieuw bewijzen en heb zin in dit mooie voetbalavontuur bij een ambitieuze club, een vereniging waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan.”

  Bono Barten is een doelman met ervaring op derdedivisieniveau. De keeper uit Sint Anthonis stond de afgelopen vier jaar onder de lat bij Gemert, waar hij afgelopen seizoen zijn basisplek verloor. Hij kon bij de club blijven, maar koos voor een nieuwe uitdaging. "De ambities van Volharding spreken me aan”, zegt Barten. "De club heeft een goede naam in het Land van Cuijk als je het bijvoorbeeld hebt over haar organisatie en haar jeugdopleiding en wil graag hogerop. Daar wil ik ze graag bij helpen.” Barten, die aan de HAN in Nijmegen de opleiding tot leraar lichamelijk opvoeding volgt, was drie jaar eerste keus bij Gemert. De doelman kwam in de zomer van 2017 over van vierdeklasser DSV en maakte een stormachtige entree. In zijn eerste seizoen werd hij zelfs verkozen tot speler van het jaar. Met puike reflexen droeg hij bij aan de opmars van Gemert naar de top van de derde divisie zondag. "Natuurlijk is Volharding qua niveau een trapje lager dan Gemert, maar de club is ambitieus en wil binnen haar mogelijkheden op een zo hoog mogelijk niveau voetballen. Met spelers uit de eigen jeugd, maar ook met gerichte versterkingen uit de regio Vierlingsbeek. Daar ben ik er voor komend seizoen dus een van. Ook is het zo dat ik bij de club een aantal jongens tref die ik ken, zoals oud-DSV'er Luuk Rühl en mijn oud-HAN-klasgenoot Kas van den Bosch. Ik heb mijn hart gevolgd en denk met Volharding de juiste keuze te hebben gemaakt. Bij Gemert heb ik prachtige jaren gehad, die wil ik ook met Volharding gaan beleven.”

  Stijn van den Broek neemt na twee jaar afscheid bij Gemert. "Ook bij Gemert vonden ze dat ik gewoon minuten moest maken", legt de nog altijd jonge aanvaller uit. "Daar heb ik me nooit zo fit gevoeld als in mijn toptijd bij DSV. Door onder meer enkelblessures heb ik me nooit echt kunnen laten zien bij die superleuke club. Ik hoop bij Volharding het goede gevoel weer terug te krijgen.” Net als Barten luisterde ook Van den Broek naar de plannen van meerdere clubs uit de regio. En net als de doelman, evenals Van den Broek woonachtig in Sint Anthonis, koos de balvaste centrumspits voor de Vierlingsbeekse tweedeklasser. "Ook ik hield aan de gesprekken een erg positief gevoel over. Ik denk en verwacht eigenlijk ook dat Volharding een club is die bij mij past. Een gezellige dorpsclub, maar wel eentje met de ambitie om de stap naar de eerste klasse te maken. Het totale plaatje spreekt me erg aan. En dat er meer spelers met een DSV-verleden bij Volharding voetballen, zoals Luuk en komend seizoen dus ook Bono, is, zoals Bona ook al zei, natuurlijk ook wel lekker. Dat heeft ook meegespeeld in mijn keuze, ja.”

  Foto: Trainer Johan Vullings (l), Bono Barten, Stijn van den Broek, Teun Jakobs en voorzitter Roel Gerrits. Foto: Rikus ten Brücke.
  (Bron; Peel en Maas Venray).