• Volharding - Vianen Vooruit (1-0) 4-1

    23 mei 2022
  • Volharding kroonde zich zondagmiddag tot kampioen van de tweede klasse F. Het elftal van trainer Johan Vullings was in Vianen met 1-4 te sterk voor Vianen Vooruit. Dankzij de overwinning is het team uit Vierlingsbeek niet meer te achterhalen door de concurrentie.

    De score werd zondag geopend door Melvin de Klijn. De aanvaller rondde een knappe aanval van Volharding af. Na rust werd de marge verdubbeld door Nino Janssen. Hij kopte raak op aangeven van Vincent Buijssen. Janssen maakte niet veel later ook het derde doelpunt namens de bezoekers uit Vierlingsbeek. Buijssen scoorde de vierde voor Volharding. Hij maakte 0-4 vanaf de strafschopstip.

    In de slotfase maakte Vianen Vooruit nog een eretreffer: 1-4, waarna het kampioensfeest in het bijzijn van honderden Volhardings-supporters, van wie er 275 met door de club geregelde bussen waren gekomen, in alle hevigheid losbarstte Bij thuiskomst worden de kampioenen op het eigen sportpark Soetendaal gehuldigd.

    Volharding werd voor het laatst kampioen in de tweede klasse in het voorjaar van 2016. De terugkeer naar de eerste klasse bleef toen beperkt tot één jaar.