• Volharding – Venhorst (1-1) 2-1

20 sep 2020
  • VIERLINGSBEEK – Het ambitieuze Volharding is het nieuwe seizoen begonnen met een bijzonder moeizame zege in eigen huis tegen Venhorst: 2-1. Grote man bij een grotendeels ploeterende Vierlingsbeekse formatie was de pas 18-jarige controleur Brent Achten. Bij de 1-0 leverde hij een panklare assist aan Nick Joosten en zelf kopte hij acht minuten voor tijd de roodwitten naar winst.

En dat terwijl Brent Achten vorige week in het laatste pouleduel van de groepsfase in het bekertoernooi al na tien minuten uitviel met een verdacht op een gebroken neus. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het allemaal meeviel. Dat Achten geen last meer bleek te hebben van zijn reukorgaan en ook geen angst kende bleek uit de manier waarop hij de winnende treffer maakte. De jongeling kopte met gevaar voor eigen leven een corner van aanvoerder Vincent Buijssen snoeihard via de onderkant van de lat binnen.

Na zes en halve maand coronabreak mochten de amateurvoetballers vandaag weer het veld op voor het echie in competitieverband. De laatste wedstrijd op 8 maart jongstleden liet nog zijn sporen na, want Volharding moest het vanmiddag stellen zonder de geschorste Tom Kessels. Hij kreeg destijds tegen Emplina zijn zevende gele kaart. Vanwege blessures ontbraken ook captain Mark Blenckers en Jordy de Klijn. Met name Kessels -de sturende man in de achterhoede- werd node gemist. Zeker in het eerste half uur was het één en al onrust in de verdediging. Zo speelde Lars van Treek al na zes minuten de bal zo maar in de voeten bij goaltjesdief Thijs van Sleeuwen. Volharding-goalie Roel van Rens moest daardoor direct handelend optreden en redde prima met zijn voeten. Pas in het laatste kwartier voor rust gooide Volharding de schroom een beetje van zich af. Vincent Buijssen ‘aaide’ de bal in kansrijke positie, Luuk Rühl mikte naast en Tim Martens kwam een teenlengte te kort om de score te openen. Toch kwam de thuisclub nog voor de thee op voorsprong. Een voorzet op maat van Brent Achten werd door gelegenheidsmiddenvelder Nick Joosten prachtig binnen gewerkt. Met binnenkant rechts vond hij het dak van het doel: 1-0. Tekenend voor de wedstrijd was het, dat Volharding toch niet met een voorsprong ging rusten. Er was achterin te weinig druk op de bal, waardoor aanvoerder Tom van de Boogaard heel makkelijk de geheel vrijstaande Thijs van Sleeuwen kon vinden. Van Sleeuwen had geen enkele moeite om de bal langs Roel van Rens te koppen: 1-1.

In de tweede helft kon Volharding het niveau aanvankelijk niet opkrikken. Thijs van Sleeuwen was bij tegenstoten tot viermaal toe gevaarlijk. Hij slaagde er echter alle vier de keren niet in de bal tussen de palen te krijgen. Zijn schoten en kopballen verdwenen telkenmale langs of over het door Roel van Rens gehoede Volharding-doel. Tussendoor was Tim Martens namens Volharding te egoïstisch. Hij soleerde door de Venhorst-defensie en vond Venhorst-keeper Daan Fonken op zijn weg. Martens had de bal echter beter af kunnen spelen op er beter voorstaande medespelers. Halverwege het tweede bedrijf pakte Fonken een volley van Vincent Buijssen klemvast. In de 72e minuut pleegde Volhardingcoach Johan Vullings een dubbele wissel met als doel om toch nog een overwinning af te dwingen. Melvin de Klijn en Kas van den Bosch kwamen in de ploeg voor doelpuntenmaker Nick Joosten en Tim Martens. Tien minuten na zijn binnenkomst forceerde Melvin de Klijn pas Volharding’s tweede corner van de wedstrijd. Deze hoekschop werd door Vincent Buijssen haarfijn op de hoofd van Brent Achten getrapt, waarna de jongeling fraai voor de 2-1 zorgde. Wederom Melvin de Klijn had het duel in de 89e minuut helemaal in het slot kunnen gooien, maar de aanvaller uit Sint Hubert schoot de bal tegen Daan Fonken aan. In de extra tijd moest Roel van Rens nog een keer zijn kwaliteiten tonen. De Volharding-doelman ranselde een vrije trap van Teun van de Putten knap uit de kruising. Daardoor opende Volharding met een zeer belangrijke driepunter het nieuwe seizoen. Niemand zal zich straks waarschijnlijk nog herinneren hoe moeizaam het allemaal tot stand kwam op deze mooie nazomermiddag op het hete kunstgras van sportpark Soetendaal.

Karakteristieken
    scheidsrechter: Jochem Masman (Dommelen)
    45e min. 1-0 Nick Joosten
    45e min+4. 1-1 Thijs van Sleeuwen