• Volharding – SV Venray BEKER (1-0) 3-2

  22 okt 2023
 • VIERLINGSBEEK – Volharding zorgde vanmiddag voor een rasechte bekerstunt. De roodwitten versloegen op het eigen sportpark Soetendaal zeker niet onverdiend aartsrivaal Venray. De vierde-divisionist, getraind door Ferdi Akankan ging met 3-2 onderuit tegen de eersteklasser uit Vierlingsbeek.

  Het was al een tijdje geleden dat beide ploegen elkaar troffen in een officieel duel. In het seizoen 2016-2017 speelden Volharding en Venray in competitieverband in de eerste klasse tweemaal tegen elkaar. Beide duels werden door de Bekenaren gewonnen (1-3 en 4-2, red.). Volharding lijkt tegen Venray altijd net wat meer te kunnen dan normaal en slaagt er zelfs vaak in om boven zichzelf uit te stijgen. Zo ook vanmiddag.

  En dat is extra knap gezien het feit dat er een belangrijk aantal afwezigen waren bij de ploeg van trainer Jan Pruijn. Van de verdediging waar de oefenmeester uit Molenhoek in de eerste competitiewedstrijd mee startte was vanmiddag alleen rechtsback Lars van Treek van de partij. Tom Kessels ontbrak vanwege een schorsing. Nino Janssen en Gijs Hendriks waren geblesseerd. De vervangers deden het tegen Venray uitstekend. Het centrum Rick Maassen en Stef van Dijck (in het verleden zes jaar basisspeler bij Venray, red.) gaf bijzonder weinig weg en ook linksback Jens Biersteker vulde zijn stek met verve in. Net als Lars van Treek trouwens.

  Pruijn had op het middenveld iets meer zekerheid ingebouwd, na de vele tegengoals van verleden week tegen Valkenswaard. Aanvoerder Mark Blenckers speelde veel controlerender dan normaal en dat pakte voor de thuisclub geweldig uit. Al binnen het kwartier had Vincent Buijssen moeten scoren, maar een fraaie steekbal van Joop Daniëls werd door Buijssen op de voeten van Venray-keeper Arjan Ardts geschoten. Aan de andere kant schoot Jeroen Vullings niet zo heel ver over. Lange tijd gebeurde er voor de beide doelen niet veel. Pas in de 33e minuut moest Volharding-goalie Bono Barten voor het eerst handelend optreden. Hij keerde een schot van Jarno Peeters. Twee minuten later kwam Volharding op voorsprong. Tim Martens mocht door op randje buitenspel en vond Joop Daniëls. Die kapte zich fraai vrij en wachtte op het moment tot dat keeper Ardts ging liggen. Daarna schoof Daniëls de bal beheerst binnen: 1-0. Vlak voor rust opnieuw een fraai actie van Tim Martens. De vleugelaanvaller hield de bal knap bij zich, waarna Vincent Buijssen een teenlengte te kort kwam op de score te verdubbelen.

  Direct na rust kwam Volharding goed weg. Niek Versteegen raakte via Bono Barten de paal. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een ragfijne voorzet van Tim Martens werd door Vincent Buijssen knap tegendraads ingekopt: 2-0. Daarna waren beide Beekse doelpuntenmakers nogmaals dicht bij een doelpunt. Venray werd wat sterker en met nam Niek Versteegen bleek een handenbindertje. De behendige aanvaller schoot naast en volleerde over. In de 71e minuut zorgde een andere aanvaller Jeroen Vullings echter voor de aansluitingstreffer: 2-1. Daarna was het weer de beurt aan Versteegen. Eerst plukte Bono Barten op onverschrokken wijze de bal van de voet bij de Venrayse spits. Even later zag hij zijn schot gesmoord worden. Aan de andere kant schoot de uitblinkende Marco Daniëls zijn solo met zijn mindere rechtervoet maar net over. In de 82e minuut kreeg Volharding de beslissing bijna in de schoot geworpen. Een handsbal in de Venrayse defensie leidde tot een penalty. Na een opstootje waarbij de al gewisselde Tim Martens zich er mee ging bemoeien en het veld instormde, kreeg de aanvaller zijn tweede gele kaart. Nadat de rust was weder gekeerd schoof Vincent Buijssen de bal zeer rustig en onberispelijk binnen: 3-1. De wedstrijd leek beslist, maar Venray gaf nog niet op. Bono Barten moest zijn niet geringe kwaliteiten maar weer eens tonen. Hij verwerkte een inzet van Bram Vievermans tot hoekschop en een knap schot van wederom Niek Versteegen pakte de keeper uit Sint Anthonis klemvast. In de 98e minuut (!) moest Barten bij een penalty van Bram Vievermans wel het antwoord schuldig blijven. Deren deed het Volharding niet meer, want vrijwel direct na die pingel floot scheidsrechter Maik Opsteen uit Keldonk voor het einde en bereikte Volharding daarmee knap de volgende bekerronde.

  Klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)


  Karakteristieken
  scheidsrechter: Maik Opsteen (Keldonk)
  neutrale assistent-scheidsrechters: Michael Hoeksma (Landgraaf) en Ferry van Bruggen (Vianen)
  35e min. 1-0 Joop Daniëls
  51e min. 2-0 Vincent Buijssen
  71e min. 2-1 Jeroen Vullings
  84e min. 3-1 Vincent Buijssen (pen.)
  98e min. 3-2 Bram Vievermans (pen.)
  toeschouwers: 600
  gele kaarten: Rick Maassen, Stef van Dijck en Tim Martens 2x (allen Volharding); Jeroen Vullings en Jarno Peeters (beiden SV Venray)
  rode kaart: 82. Tim Martens (Volharding) 2x geel
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Rick Maassen, Stef van Dijck, Jens Biersteker; Mark Blenckers, Rens ten Brinke, Marco Daniëls; Tim Martens, Joop Daniëls, Vincent Buijssen