• Volharding – SV Valkenswaard (0-1) 2-4

  15 okt 2023
 • VIERLINGSBEEK – Volharding leed vanmiddag in eigen huis de eerste nederlaag van het seizoen. De roodwitten hadden zeker niet hoeven te verliezen, maar speelden bijzonder naïef en werden in de omschakeling genadeloos geslacht door de bijzonder effectieve promovendus SV Valkenswaard: 2-4. Youri van Brussel -in het verleden al vaker de plaaggeest van Volharding als speler van NWC- was de grote man bij de gasten met twee goals en een piekfijne assist.

  Volharding moest het vandaag stellen zonder de geschorste centrumverdediger Tom Kessels. Hij werd in de basis vervangen door Nino Janssen. De thuisploeg was voor rust de betere ploeg, maar creëerde slechts mondjesmaat wat kansjes. De beste kansen waren voor de bezoekers. Aanvoerder Thom van de Donk -die overigens grotendeels goed in bedwang werd gehouden door rechtsback Lars van Treek- krulde de bal na ruim een kwartier spelen rakelings naast het door Bono Barten gehoede Volharding-doel. Na een fraaie aanval moest Bon Barten handelend optreden bij een inzet van goaltjesdief Youri van Brussel. Vier minuten voor rust leed spits Joop Daniëls balverlies, waarna de bal tien seconden later via een razendsnelle omschakeling aan de andere kant achter Bono Barten in het doel lag. Youri van Brussel was nu wel trefzeker: 0-1.

  De met hamstringklachten tobbende Nino Janssen bleef vervolgens in de kleedkamer achter en werd vervangen door Stef van Dijck. Voor dat hij goed en wel in het veld stond liepen de gasten verder uit. Eerst kreeg Thom van de Donk in de 49e minuut de bal gelukkig in de kluts mee, nadat Lars van Treek het leder al in bezit leek te hebben. De captain kwam alsnog tot een voorzet en bij de tweede paal was het weer Youri van Brussel die via de binnenkant van de paal raak schoot: 0-2. Vier minuten later lag het achterin bij Volharding weer helemaal open en verhoogde Sem van Ham de score met een fraaie stift op aangeven van wie anders dan Youri van Brussel: 0-3. Even later teisterde Thom van de Donk nog de vuisten van Bono Barten. Volharding richtte zich daarna enigszins op. Na een klein uur spelen, kopte de mee opgekomen Lars van Treek via een Valkenswaardse verdediger maar net naast. De aansluitende corner van Marco Daniëls werd door Vincent Buijssen binnen gewerkt: 1-3. In de 65e minuut was de marge weer bijna drie, maar een mislukte terugspeelbal van Jens Biersteker werd door Bono Barten magnifiek onder de lat vandaan gehaald. In de 71e minuut was opnieuw een corner van Marco Daniëls de aanleiding tot de 2-3. Neef Joop Daniëls maakte zijn derde competitietreffer van het seizoen: 2-3. Er leek zowaar weer een goed resultaat in te zitten voor Volharding, maar die hoop werd drie minuten later alweer de bodem ingeslagen. Weer werden de Vierlingsbekenaren verrast door een lange bal van achteruit en opnieuw was het Sem van Ham die Bono Barten simpel kon verschalken: 2-4. De roodwitten probeerden het na die nieuwe tegenslag nog wel. Alleen Lars van Treek en invaller Sharif Tah waren nog dicht bij een treffer, maar tot goals leidde het voor Volharding niet meer.

  Door de eerste nederlaag van het seizoen is Volharding gezakt naar plek zeven op de ranglijst. Volgende week spelen de Soetendaalbewoners voor de beker thuis tegen buurman en vierde-divisionist SV Venray. Over twee weken staat er dan weer een competitiewedstrijd op het programma. Volharding gaat dan op bezoek bij de nummer voorlaatst Someren, dat pas één punt heeft na vier wedstrijden. Volharding heeft vier punten verzameld uit drie duels.

  Klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)

  Karakteristieken

  scheidsrechter: Stan Claassen (Deurne)
  41e min. 0-1 Youri van Brussel
  49e min. 0-2 Youri van Brussel
  52e min. 0-3 Sem van Ham
  59e min. 1-3 Vincent Buijssen
  71e min. 2-3 Joop Daniëls
  74e min. 2-4 Sem van Ham
  toeschouwers: 200
  gele kaarten: Vincent Buijssen (Volharding); Sem van Ham en Chris Trouwborst (beiden SV Valkenswaard)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Rick Maassen, Nino Janssen (46. Stef van Dijck), Jens Biersteker; Mark Blenckers, Rens ten Brinke, Marco Daniëls; Sven Jenniskens (69. Sharif Tah), Joop Daniëls (79. Steven Wassenaar), Vincent Buijssen