• Volharding – Spcl. Susteren (2-0) 4-3

  23 apr 2023
 • VIERLINGSBEEK – Volharding heeft na zes wedstrijden eindelijk weer eens een keer weten te winnen. Op het eigen sportpark Soetendaal versloegen de roodwitten de nummer voorlaatst Spcl Susteren met 4-3. Niet voor het eerst dit seizoen was Vincent Buijssen weer de grote man. De topschutter van Volharding scoorde tweemaal en bracht zijn seizoentotaal daarmee op negentien treffers. Tevens was Buijssen bij de eerste goal van Mark Blenckers de aangever. Ook invaller Sven Jenniskens speelde een belangrijke rol met een doelpunt en een assist. Omdat EFC vandaag niet tot winst kwam, steeg Volharding weer naar de tweede plek op de ranglijst. Dat is aan het eind van het seizoen een hele belangrijke positie in de stand, aangezien Volharding de nacompetitie (als winnaar van de tweede periodetitel, red.) dan met een vrij weekend zou kunnen beginnen.

  Beide ploegen begonnen vanmiddag zeer gehavend aan de wedstrijd. Volharding ging daarmee in de eerste helft verreweg het beste om. Susteren werd voor rust compleet overklast door Volharding. Het was een wonder, dat het halverwege slechts 2-0 stond. Een tussenstand van 4-0 of 5-0 had allerminst misstaan. In de 22e minuut opende captain Mark Blenckers de score. Een fraaie steekbal van Jens Biersteker werd door Vincent Buijssen met het hoofd panklaar gelegd voor Blenckers, die met zijn derde treffer van het seizoen voor de 1-0 zorgde. Twaalf minuten later was Luuk Rühl de aangever en Vincent Buijssen de afronder: 2-0. Diezelfde Rühl had vlak voor de rust voor 3-0 moeten zorgen, maar de rechterspits ging finaal onder een voorzet van Mark Blenckers heen.

  In het tweede bedrijf zagen de toeschouwers een heel ander Susteren. Het leek wel alsof er bij de Limburgse ploeg het besef indaalde, dat men voor de laatste kans strijdde. Het was letterlijk alles of niks wat de ploeg van trainer Jürgen de Haan op de mat legde. Het doel van Volharding-goalie werd bijna onafgebroken onder vuur genomen, maar de sluitpost uit Sint Anthonis gaf lange tijd geen krimp. In het laatste kwartier gebeurde er echter nog van alles. In de 77e minuut leek invaller Sven Jenniskens het duel voortijdig te beslissen. De behendige aanvaller speelde een paar spelers uit en joeg de bal met zijn mindere rechter been stijf in de kruising: 3-0. Susteren bleef echter geloof houden en kwam net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen in no time terug van 3-0 naar 3-2. In de 80e minuut zorgde Jip Vergoossen voor 3-1 en vijf minuten later was het invaller Tom Houps die met zijn eerste balcontact -een fraaie lob- de 3-2 aantekende. Vanaf de aftrap bracht Volharding de marge echter weer op twee. Sven Jenniskens haalde de achterlijn en vond bij de tweede paal Vincent Buijssen, die de bal simpel kon binnenschuiven: 4-2. In de laatste minuut kwam Thomas Rijn nog in het veld voor Teun Jakobs. De verdediger maakte zijn rentree na bijna tweeëneenhalf jaar blessureleed. De terugkeer voor Rijn bleek een bijzonder ongelukkige. Bij zijn allereerste actie veroorzaakte de 24-jarige speler uit Vortum-Mullem een strafschop en het leverde hem ook nog een gele kaart op. De penalty werd onberispelijk raak geschoten door Stijn Keulen: 4-3. Verder kwam Susteren niet meer, tot grote opluchting van Volharding maar vooral Thomas Rijn waarschijnlijk. Daardoor boekte Volharding voor het eerst sinds 12 februari j.l. weer eens een overwinning met als bonus de herovering van de tweede plek op de ranglijst.

  Klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)

  Karakteristieken
  22e min. 1-0 Mark Blenckers
  34e min. 2-0 Vincent Buijssen
  77e min. 3-0 Sven Jenniskens
  80e min. 3-1 Jip Vergoossen
  85e min. 3-2 Tom Houps
  86e min. 4-2 Vincent Buijssen
  90e min. 4-3 Stijn Keulen (pen.)
  scheidsrechter: Stan Verhaag (Venray)
  toeschouwers: 200
  gele kaarten: Rens ten Brinke en Thomas Rijn (beiden Volharding)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Rick Maassen, Lars van Treek, Brent Achten, Teun Jakobs (89. Thomas Rijn); Mark Blenckers, Rens ten Brinke, Jans Biersteker; Luuk Rühl, Vincent Buijssen, Tim Martens (66. Sven Jenniskens)