• Volharding – Spcl. Susteren (1-4) 2-7

  12 mei 2024
 • VIERLINGSBEEK – De vrije val van Volharding in de 1e klasse F begint inmiddels desastreuze vormen aan te nemen. De roodwitten -die op 3 maart j.l. nog de ranglijst aanvoerden- leden vandaag de zesde nederlaag op een rij. Thuis tegen nummer drie Sportclub Susteren kregen de Vierlingsbekenaren een ongekende oorwassing: 2-7. Nooit eerder kregen de Soetendaalbewoners op eigen bodem in competitieverband zeven treffers te verstouwen. De laatste keer dat Volharding zeven tegengoals kreeg te verwerken was eveneens tegen Sportclub Susteren. Op 5 februari 2017 verloor Volharding in Susteren -destijds eveneens in de eerste klasse- met 7-1.

  Het is ongelooflijk maar waar. Na de ineenstorting staat Volharding nog altijd vijfde in de stand en heeft de equipe van trainer Jan Pruijn zelfs nog een hele kleine kans op de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie. Met nog twee duels te gaan hebben de Bekenaren vijf punten achterstand op De Ster en juist die ploeg treft men op pinkstermaandag in Stein. Cijfermatig is Volharding echter ook nog niet helemaal zeker van directe handhaving voor de nacompetitie voor degradatie naar de tweede klasse. Om dat te ontlopen heeft men in de laatste twee duels nog één puntje nodig.

  Sportclub Susteren daarentegen gaat nog vol voor de tweede plaats. Mierlo Hout lijkt kampioen te gaan worden, maar Susteren heeft al de eerste periodetitel in bezit en heeft een gunstige loting voor de nacompetitie indien men tweede wordt in de eindstand. In de eerste ronde van die nacompetitie is de nummer twee namelijk vrij en in de tweede ronde speelt men vervolgens thuis. Door de overwinning tegen Volharding en de 4-1 nederlaag van SV Valkenswaard tegen Mierlo Hout heeft Susteren nu die tweede plek op doelsaldo in handen.

  Al na twee minuten deed Susteren zaken in Vierlingsbeek. Het was Youri Poper die de bezoekers op voorsprong schoot: 0-1. Binnen het kwartier stond het echter alweer gelijk. De van een blessure teruggekeerde Marco Daniëls kapte zich knap vrij en schoot schitterend raak: 1-1. Even later greep Susteren-doelman Dylan Creemers in, net voordat Vincent Buijssen bij de bal kon. Een fraaie lange pass van achteruit van Tom Kessels op Marco Daniëls en Vincent Buijssen had vervolgens een beter lot verdiend. Daarna gaf Volharding de wedstrijd binnen tien minuten helemaal weg. Achtereenvolgens Bart Dings, Wout Rutten en wederom Bart Dings voerden de stand in korte tijd op naar 1-4 door dramatisch verdedigen aan Vierlingsbeekse kant. Dat was ook de ruststand, al raakte Vincent Buijssen koppend nog de bovenkant van de lat na een afgemeten voorzet van linksback Jens Biersteker.

  Het was meteen de laatste actie van Biersteker. Hij werd net als collega-verdediger Rick Maassen in de rust naar de kant gehaald door Jan Pruijn. Met het inbrengen van Lars van Treek en Sam Janssen ging Volharding met drie verdedigers spelen. Aanvankelijk leek dat goed uit te pakken, maar mogelijkheden van Tim Martens, Vincent Buijssen, Sven Jenniskens en Marco Daniëls leidden niet tot goals. Susteren toonde zich wel meteen weer effectief. In de 58e minuut doken de gasten voor het eerst na rust voor Volharding-doelman Bono Barten op en gelijk was het weer raak. Opnieuw Youri Poper vond het net: 1-5. Vier minuten later bracht Vincent Buijssen de marge weer op drie. Op aangeven van Tim Martens verschalkte Buijssen Dylan Creemers met een lob: 2-5. Daarmee was de koek aan Volharding-kant echter op. In de 68e minuut zorgde Youri Poper met zijn derde treffer van de middag voor 2-6. Vervolgens redde Bono Barten nog tweemaal goed. Toch werd de goalie nogmaals gepasseerd. Verdediger Loek Bisschops zorgde uit een hoekschop koppend voor de bizarre 2-7 eindstand.

  Zoals reeds gememoreerd speelt Volharding op pinkstermaandag dus in Stein een uitwedstrijd tegen nummer vier op de ranglijst De Ster. De kans dat Volharding daar een goed resultaat gaat behalen lijkt niet heel erg groot. Zelf verloren de roodwitten dus al zesmaal op een rij en het zelfvertrouwen lijkt inmiddels tot onder het nulpunt gedaald. Met De Ster treft Volharding bovendien de met afstand beste thuisploeg van de eerste klasse F. Van de negen duels in Stein won De Ster er acht. Alleen SV Valkenswaard slaagde erin om daar gelijk te spelen. De doelcijfers in die negen thuisduels spreken ook boekdelen: 34-10. De uitbalans van De Ster daarentegen is vrij dramatisch met slechts negen punten uit tien duels. Vandaar dat De Ster slechts vierde op de ranglijst staat. Ook vorig seizoen was sportpark ’t Hetje in Stein al bijna een onneembare vesting. Dat ondervond Volharding destijds ook al. Op 26 oktober 2022 gingen de Vierlingsbekenaren tegen De Ster met liefst 5-1 ten onder.

  Klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)
  Karakteristieken
  scheidsrechter: Killy Mandemakers (Waalwijk)
  neutrale assistent-scheidsrechters: Stijn Pastoor (Den Bosch) en Hugo Witjes (Vught)
  2e min. 0-1 Youri Poper
  15e min. 1-1 Marco Daniëls
  27e min. 1-2 Bart Dings
  33e min. 1-3 Wout Rutten
  37e min. 1-4 Bart Dings
  58e min. 1-5 Youri Poper
  62e min. 2-5 Vincent Buijssen
  68e min. 2-6 Youri Poper
  77e min. 2-7 Loek Bisschops
  toeschouwers: 250
  geen kaarten
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Stef van Dijck, Rick Maassen (46. Lars van Treek), Tom Kessels, Jens Biersteker (46. Sam Janssen); Marco Daniëls (78. Joop Daniëls), Mark Blenckers, Rens ten Brinke; Tim Martens (66. Steven Wassenaar), Vincent Buijssen, Sven Jenniskens