• Volharding – Real Lunet (1-1) 2-2

26 sep 2021
  • VIERLINGSBEEK – Na bijna een jaar radiostilte vanwege het hardnekkig rondwarende coronavirus is vanmiddag eindelijk de nieuwe voetbaljaargang bij de amateurs weer begonnen. Volharding mocht het seizoen openen met een thuiswedstrijd tegen Real Lunet uit Vught. Alle ingrediënten waren vanmiddag aanwezig op sportpark Soetendaal op er een mooie ouverture van te maken: weer toeschouwers langs de lijn zonder restricties en fantastisch voetbalweer.

Helaas wist Volharding zich heden middag echter niet te belonen met drie punten, waar dat wel had gemoeten. De Bekenaren speelden een stuk beter dan in de matige voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Al in het eerste kwartier hadden de roodwitten het duel kunnen beslissen. En bij een 2-1 stand mocht aanvoerder Vincent Buijssen aanleggen vanaf elfmeter om de wedstrijd in alsnog in het slot te gooien, maar hij zag zijn te zachte inzet gestopt worden door de gastendoelman. Uiteindelijk wisten de bezoekers er met tien man nog een gelijkspel uit te slepen: 2-2. Daarmee deed de equipe van trainer Johan Vullings zich ernstig tekort.

Al na negen minuten kwam Volharding op voorsprong. Een fraaie één-twee-combinatie tussen Melvin de Klijn en Vincent Buijssen werd prima afgerond door eerstgenoemde: 1-0. Twee minuten later was diezelfde De Klijn te zelfzuchtig, waar Buijssen er veel beter voor stond. Na een kwartier mikte Brent Achten met zijn linkerbeen maar net over. Bij de bezoekers vielen aanvoerder Youssef Johri en Enes Sonay positief op. Met name de beweeglijke Sonay was een paar keer gevaarlijk, maar de van Gemert overgekomen Volharding-keeper Bono Barten tikte de bal twee keer knap over zijn doel. Vijf minuten voor rust haalde Real Lunet-goalie Jesse de Vries een schot van Vincent Buijssen uit de korte hoek. Even later was Bono Barten weer attent toen hij goed bleef staan, voordat de op hem afkomende Kiley Thijs kon scoren. Scoren deden de bezoekers uiteindelijk toch nog voor rust. Niet geheel toevallig was het Enes Sonay die de bal vanuit een veel te makkelijk weggegeven hoekschop binnen werkte: 1-1.

Aangeslagen bleek Volharding allerminst door de gelijkmaker. Zeven minuten na de thee namen de gastheren opnieuw de leiding. Na een fraaie aanval via Vincent Buijssen, Luuk Rühl en Tom Kessels was Kas van den Bosch het eindstation: 2-1. Toen Real Lunet vijf minuten later met een man minder kwam te staan (Ruud Kooyman kreeg terecht zijn tweede gele kaart van de prima leidende vrouwelijke scheidsrechter Wendy Gijsbers uit Bladel, red.), leek niets een overwinning meer in de weg te staan maar Volharding kwam van een koude kermis thuis. Zeker toen de Soetendaalbewoners na ruim een uur ook nog een penalty mochten nemen en misten. Aanvoerder Vincent Buijssen was de ongelukkige. Bij Real Lunet kwam met Anwar Lafhailat vervolgens een ‘blok beton’ binnen de lijnen met boomstammen van bovenbenen. Met zijn eerste actie schermde de reus de bal goed af in het vijandige strafschopgebied en stelde daarna wederom Enes Sonay in staat om de hernieuwde gelijkmaker -nota bene in ondertal- binnen te schieten: 2-2. Volharding speelde de numerieke meerderheid daarna pover uit. Teveel lange ballen en te weinig combinaties over de grond brachten Real Lunet niet echt aan het wankelen. Al kregen de roodwitten nog best een aantal goede kansen om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Een aantal kopballen van Nino Janssen waren niet zuiver genoeg. Invaller Luuk Rühl verscheen oog-in-oog met De Vries, maar die gaf geen krimp. De beste kans was in de blessuretijd voor de eveneens ingevallen Mark Blenckers, maar hij slaagde er niet in -bijna op de doellijn staande- de bal tot doelpunt te promoveren. Daardoor bleef het bij 2-2 en deed Volharding zich tijdens de seizoensouverture ernstig tekort.

Volgende week gaat Volharding op bezoek bij Prinses Irene in Nistelrode. Die ploeg leed op de eerste speeldag een 1-0 nederlaag bij DAW in Schaijk.

Karakteristieken
    scheidsrechter: Wendy Gijsbers (Bladel)
    10e min. 1-0 Melvin de Klijn
    45e min. 1-1 Enes Sonay