• Volharding - Minor (1-2) 1-3

  16 apr 2023
 • VIERLINGSBEEK: Volharding zit in een hardnekkige dip. Vanmiddag verloren de roodwitten voor de tweede maal op een rij in eigen huis. Het laag geklasseerde Minor won in Vierlingsbeek terecht met 1-3. Eerder dit seizoen ging Volharding in Nuth ook al met 1-0 onderuit. De Vierlingsbekenaren zijn nu al vijf duels zonder overwinning. Zat het voor de winterstop nog allemaal behoorlijk mee bij de equipe van trainer Jan Pruijn, na de break zit het veelal tegen. En het dient gezegd, ook vrijwel alle spelers spelen tien tot twintig procent minder dan voordien. Het is voor Volharding nu zaak om in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen het goede gevoel terug te krijgen in de aanloop naar de nacompetitie.

  De gasten uit Nuth begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Volharding-keeper Bono Barten moest in de eerste vijf minuten al twee keer ingrijpen. Hij plukte eerst de bal van de voet van Gereno Janssen. Daarna keerde de doelman een schot van de uitblinkende Taoufik Chadli, een zaalvoetbalinternational van Marokko. In de directe tegenaanval redde de geweldige Minor-goalie Justin Elias William Dautzenberg op een kopbal van Tom Kessels. Lars van Treek zag zijn schot namens de gastheren vervolgens rakelings naast vliegen. Tim Martens vond Dautzenberg op zijn weg. Tweemaal slecht verdedigen bij de gastheren leverden evenzovele malen een goal op. In de 31e minuut zorgde Alessio Alcamisi voor de 0-1. Zeven minuten later verdubbelde aanvoerder Imad Tini: 0-2. Even later was Minor zelfs dicht bij de 0-3 maar Teun Jakobs haalde de bal namens Volharding van de lijn. Vlak voor rust verscheen Tim Martens oog-in-oog met Dautzenberg, maar de rechterspits mikte naast nadat hij al dan niet in de rug werd geduwd. In de 44e minuut, op een psychologisch belangrijk moment werd de ene aanvoerder Mark Blenckers dom onderuit getrokken door de andere captain Imad Tini. Scheidsrechter Paul Kerstges uit Eijsden wees resoluut naar de stip. De penalty van topscorer Vincent Buijssen werd in eerste instantie gekeerd door Dautzenberg, maar in de rebound was Buijssen alsnog trefzeker: 1-2. Het was alweer de zeventiende treffer van het seizoen voor Vincent Buijssen.

  In de tweede helft werd het qua schouwspel allengs minder op sportpark Soetendaal. In de 49e minuut mikte Imad Tini met zijn mindere linkerbeen niet heel ver naast. Een gevaarlijk indraaiende voorzet van Vincent Buijssen was maar weer eens een prooi voor sluitpost Dautzenberg. Toen na een klein uur spelen een diepe bal van Minor slecht werd ingeschat door de Volharding-defensie en Doriano Bonacci er 1-3 van maakte leek het duel al voortijdig beslist. Volharding probeerde het nog wel, maar doelman Dautzenberg bleek niet te passeren. Een pegel van Mark Blenckers werd door de keeper tot hoekschop verwerkt. Ook een volley van Vincent Buijssen was een prooi voor Dautzenberg. Toen Dautzenberg een keer moest passen, werd hij geholpen door centrale verdediger Moreno Broggio die een inzet van Buijssen van de lijn haalde. Ook de in de slotfase naar de punt van de aanval gedirigeerde Brent Achten zag zijn schot door Dautzenberg uit de bovenhoek geranseld worden. Aan de andere kant moest zijn collega Bono Barten nog een keer aan de bak bij een vrije trap van Jounnes el Arbaoui. Verandering in de stand kwam er echter niet meer, tot teleurstelling van Volharding.

  Komende zondag speelt nummer drie Volharding andermaal in eigen huis. De tegenstander op sportpark Soetendaal is dan Spcl. Susteren dat vandaag knap met 3-0 won van de nummer twee op de ranglijst EFC uit Eersel. Het zal voor trainer Jan Pruijn puzzelen worden voor het basiselftal. Met name achterin mist de Molenhoekse oefenmeester nogal wat pionnen. Tom Kessels kreeg tegen Minor zijn vijfde gele kaart en is tegen Susteren geschorst. Ook de centrale verdedigers Nino Janssen en Gijs Creemers zijn vanwege blessures niet beschikbaar. Kortom werk aan de winkel voor Volharding. Eerder dit seizoen won Volharding in Susteren met 3-2.

  Klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)

  Karakteristieken
  31e min. 0-1 Alessio Alcamisi
  38e min. 0-2 Imad Tini
  45e min. 1-2 Vincent Buijssen
  61e min. 1-3 Doriano Bonacci
  scheidsrechter: Paul Kerstges (Eijsden)
  toeschouwers: 200
  gele kaarten: Rens ten Brinke en Tom Kessels (beiden Volharding); Imad Tini en Gereno Janssen (beiden Minor)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek, Rick Maassen (68. Luuk Rühl), Tom Kessels, Teun Jakobs; Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke; Tim Martens (81. Sharif Tah), Vincent Buijssen, Sven Jenniskens