• Volharding JO11-1 - Udi'19 JO11-1

  15 sep 2020
 • De aanval is de beste verdediging... Of zijn de verdedigers de basis voor een goede aanval?

  “De aanval is de beste verdediging.” Het is door de jaren heen een bekende uitspraak geworden in het voetbal. Hoewel de uitspraak klinkt als een pareltje uit de collectie van Johan Cruijff, werd deze quote door een ander gedaan. Het was Mao Zedong, voormalig leider van de Volksrepubliek China, die ooit zei dat je jezelf het best kon verdedigen door militaire actie te ondernemen. Tegenwoordig wordt de uitspraak in veel onschuldigere situaties gebruikt. In onder andere de voetbalsport betekent “de aanval is de beste verdediging” dat men beter aanvallend voetbal kan spelen, dan vooral te verdedigen. Maar is deze uitspraak waar of niet? Zijn de resultaten van een aanvallend team inderdaad beter dan de resultaten van een verdedigende ploeg?

  Het nieuwe seizoen is weer gestart 😀
  Door de Corona perikelen moesten de meeste van onze Volharding JO11-1 boys de stof van de schoenen blazen of zelfs een compleet nieuw setje kicksen aanschaffen een paar weken geleden.

  Na wat trainingen stonden er 2 oefenpotjes op het programma. De eerste tegen Juliana Mill JO11-1 en de 2e tegen Venray JO11-1. Juliana Mill werd met 20-1 makkelijk aan de kant gezet. Tegen Venray hadden de rood-witten meer tegenstand, maar werd er uiteindelijk ook redelijk makkelijk gewonnen 7-1.

  Klaar voor de competitie? Yes, kom maar op!

  We stellen jullie onze spelers even kort voor:

  ⚽️ in de goal: Sil Buijs.
  Atletische keeper met stijlvolle reddingen en uitstekende techniek. Met zijn coachend vermogen een echte leider in de verdediging.

  ⚽️ in de verdediging:
  Jaydey Rombouts en Rowan Brouwers.
  Jaydey de man van de onderscheppingen en de altijd voetballende oplossingen. Rowan de snelheidsduivel en krachtpatser in de laatste linie. Deze 2 vormen samen met Sil een blok beton in de Volharding defensie.

  ⚽️ op het middenveld:
  Lars Thijssen, Tibor Porger, Max Verberne en Joah van Veghel.
  Lars de 2 benige strateeg. Altijd op zijn hoede en ondersteunend in de verdediging. Tibor de balkunstenaar. De techneut pur sang die leeft voor de actie en tegenstanders regelmatig in hun hemd laat staan. Max, met zijn neusje voor de goal een ware plaag voor elke verdediging. De man die met zijn sterke linkerbeen de lat in 2en kan breken. En dan nog Joah, de kleine loper op het schaakbord van Volharding. Schakelt voornamelijk de paarden en torens van de tegenstander uit met zijn eindeloze inzet en loopvermogen.

  ⚽️ in de aanval:
  Arthur Hodiamont, Levi Peters en Finn Vlemmix.
  Arthur, de man van de passeerbewegingen en prachtige voorzetjes op maat. Met zijn kap en draaibewegingen maakt hij menig tegenstander dol.
  Levi is bij ons 1 van de meest balvaste jongens. Éénmaal aan de bal kom je er niet meer zo makkelijk aan. Op de vierkante meter gaat ie je 4x voorbij.
  Als laatste onze Finn. De kleine wervelwind in de voorste gelederen van onze ploeg. Een goed schot gecombineerd met behendigheid maakt van hem een lastig te stoppen aanvaller.

  🏆Het dit seizoen weer op het hoogste niveau acterende Volharding reisde vol zelfvertrouwen af naar Cuyk.
  De eerste wedstrijd mochten we namelijk aantreden tegen JVC Cuyk JO11-1.

  De wedstrijd ging redelijk gelijk op, We begonnen sterk, maar door een paar foutjes liepen we steeds achter de feiten aan. We kwamen nog terug tot 2-2, maar op de 3-2 hadden we helaas geen antwoord meer.
  De 4-2 op het laatst was alleen nog voor de statistieken. Er had wat meer ingezeten, maar helaas was het voetbal niet top om echt potten te kunnen breken.

  De wedstrijd vandaag tegen Udi konden we weer laten zien dat we als team moeilijk te kloppen zijn. We begonnen sterk aan de wedstrijd. Er waren wat kansjes voor de rood-witten, maar helaas hadden we het vizier nog niet op scherp. Ook Udi liet zich soms zien, maar zij stuiten telkens op de sterk spelende Rowan, Jaydey en Sil.

  In de 8e minuut:
  Bal onderschept op het middenveld door Joah. Joah naar Lars, Lars naar Arthur. Arthur passeert 2 spelers van Udi en vuurt af op het doel. Zijn inzet mist net het doel.

  2 minuten daarna kan Max een foutje in de verdediging genadeloos afstraffen, maar ook deze kans wordt met niet tot doelpunt gepromoveerd.
  Goed storend werk levert hem de bal op, maar zijn \"puntertje\" mist net de goede richting en verdwijnt in het zijnet.

  De wedstrijd gaat op en neer. Box to box lopende spelers op het hele veld. Udi wat fysieker, Volharding wat meer dominerend.
  Tot de rust werd er niet gescoord. Beide ploegen wat omzettingen en tactische aanpassingen en de wei weer in!

  Het spel golfde op en neer met nog steeds de brilstand op het scorebord 0-0.
  Echt een wedstrijdje \"wie scoort, die wint\".

  Mooie aanval van Volharding. Sil naar Jaydey, Jaydey naar Rowan. Rowan naar Levi, Levi naar Joah. Joah een boogbal over de verdediging naar Max. Max naar de goal, maar ziet de mee opgelopen Arthur niet aan de andere kant. Kans voorbij..

  Udi trekt op richting het doel van Volharding. alle hens aan dek. Een schot wordt geblokt door Jaydey. De 2e inzet gepareerd door Sil. Maar de bal valt voor de voeten van een Udi speler. Deze haalt uit. De bal valt via 1 van onze jongens voor de voeten van een andere Udi speler. Deze kan Sil van dichtbij kloppen en het is ietwat tegen de verhouding in 0-1.

  Kop omhoog en doorvechten!

  Tegenslag sterkt de doorzetter. Wie niet in zichzelf gelooft zal nooit slagen. Wij geven niet op...

  Bal onderschept door Rowan. Rowan naar Max. De rappe middenvelder snelt 2 tegenstandsters voorbij over de linkerflank. Een prima voorzet valt voor de voeten van Arthur. Hij moet de bal direct nemen, doet dat prima, maar helaas net over. Soms zit alles tegen, maar wij geven nooit op!

  De inmiddels in de ploeg gekomen Finn krijgt meteen de kans op de gelijkmaker, maar hij maait over de bal.

  Laatste 5 minuten op de klok. Finn wordt weggestuurd. Zijn missie: scoren!
  Met een goede aanname zet hij voet richting doel. Met een bekeken schuiver schiet hij de bal in het netje. 1-1.

  Niet lang daarna, zelfde scenario. Finn wordt wederom weggestuurd, met dezelfde missie. Scoren!
  En ook deze keer, weliswaar in 2 instanties voltrekt Finn het vonnis. 2-1.

  Nog even met z'n allen aan de bak om Sil te ondersteunen om geen tegendoelpunten meer te krijgen. En BAM, het verlossende fluitsignaal 💪 3 punten!

  Klasse gewerkt mannen, mooie pot!