• Volharding International Football Tournament is meer dan voetbal

28 mei 2024
  • Zestig tenten, meer dan vierhonderd ontbijtjes en bijna driehonderd barbecuepakketten. Ze staan al een hele poos op het ‘boodschappenlijstje’ van het Volharding International Football Tournament, dat op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni op sportpark Soetendaal wordt gehouden en zestig ploegen uit Nederland, Duitsland, België en Engeland kan begroeten. “Natuurlijk, het gaat om het voetbal, maar dat zijn van die leuke praktische weetjes die betrekking hebben op de organisatie van deze tweede editie”, zegt jeugdvoorzitter Antwan Bouten van de Vierlingsbeekse voetbalclub.

De voorbereidingen op het toernooi, dat tien ploegen meer telt dan vorig jaar, wordt georganiseerd voor O11-, O12-, O13-, O14-, en O15-teams, waarvan een groot deel ook op het sportpark blijft overnachten, ontbijten en barbecueën, zijn al maanden in volle gang.

De komende weken worden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet, vervolgt Bouten. “Maar gelukkig hebben we het draaiboek van vorig jaar. Dat hebben we op een paar punten aangepast, maar de doelstelling is onveranderd: sportiviteit en gezelligheid staan centraal, het moet voor iedereen een leuke afsluiting van het seizoen worden, zowel voor de spelers, hun begeleiding als ons als organisatie. Daarom hebben we de formule, met de feestavond, het ontbijt in buffetvorm, de camping en het gevarieerde randprogramma, ook gehandhaafd. We gaan er samen weer een gezellig voetbalfeest van maken, mede dankzij de inzet van onze trouwe vrijwilligers.” Met een lach: “En bidden voor mooi weer.”

Het Volharding International Football Tournament wordt gespeeld over twee dagen. De jeugdteams strijden om de felbegeerde hoofdprijzen en proberen de titel ‘Winnaar van de Volharding International Football Tournament’ in de wacht te slepen.

Op de eerste dag worden de poulewedstrijden gespeeld, op de tweede dag gevolgd door de restantduels in de poulefase. Iedereen is tijdens het toernooi van harte welkom op sportpark Soetendaal. Ook tijdens de feestavond op zaterdagavond staan de deuren open voor jong en oud. De camping is vanaf vrijdag 31 mei geopend. De wedstrijden op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni beginnen ’s morgens om 9.30 uur.