• Volharding - Helvoirt (0-0) 2-1

    22 sep 2019
  • De competitieopening heeft Helvoirt een nederlaag opgebracht op bezoek bij Volharding. In een meer strijdvolle dan kansrijke 1e helft was 0-0 een terechte ruststand. Na rust kreeg Volharding misschien meer kansen, maar qua veldspel bleef het gelijkwaardig. Uiteindelijk werd de Beekse invaller Vincent Buijssen het goudhaantje met 2 doelpunten.

    Onder mooie nazomerse omstandigheden ving de nieuwe competitie weer aan voor Helvoirt. Eerste halte: Vierlingsbeek, Volharding. De wedstrijd begon gelijkwaardig, maar echte hoogtepunten konden niet genoteerd worden. Of het moet de 20e minuut zijn toen Jordy de Klijn uit een vrije trap z’n tweelingbroer Melvin op Walter afstuurde en scoorde, maar de Klijn maakte daarvoor hands dus bleef het 0-0. Richting de rust was Helvoirt wel ietsjes sterker maar verder dan een vrije trap van Luke, die met moeite door doelman Roel van Rens werd gekeerd, kwam het niet. Maar Helvoirt legde een prima 1e helft op de mat. Iets was vorige week in Woudrichem nog ver te zoeken was.

    Ook na rust een zelfde spelbeeld. Beide ploegen geven elkaar weinig toe. Pas na 63 minuten zag het publiek de eerste grote kans van het duel. Mark Blenckers kon vrij schieten, maar schoot net over. 3 minuten later werd Kas van den Bosch weggestuurd en in de 16 aangekomen maakte Thijs H een niet al te slimme overtreding waarmee Volharding een strafschop kreeg. Toen ging Volharding wisselen en bracht Vincent Buijssen in de ploeg. Aan zelfvertrouwen bij Buijssen geen gebrek want hij rende meteen naar de stip en eiste meteen de bal op. Z’n vertrouwen liet hem niet in de steek want hij liet Walter kansloos: 1-0. Daarna kreeg M de Klijn een grote kans op 2-0. Hij was Walter al kwijt en na wat kappen en draaien haalde een Helvoirt speler de bal van de lijn. 6 minuten voor tijd leek Volharding de wedstrijd te beslissen. Van den Bosch vond Buijssen en zag Walter redden op z’n inzet, maar de bal was los en waar de bal nog op het dak van het doel leek te stuitteren, stuiterde hij alsnog het doel in: 2-0. In minuut 89 kreeg Helvoirt dan toch loon naar werken. Al was het wel de eerste de beste kans van de 2e helft. Uit een vrije trap van Tim was Nick met het hoofd eerder bij de bal dan doelman van Rens en kopte de 2-1 binnen. Helvoirt ging op jacht naar de 2-2, maar kreeg nog bijna de 3-1 tegen. Bram kon net niet een steekpass richting Blenckers onderscheppen, maar dan was daar Walter die goed ingreep en de 3-1 voorkwam. Op basis van het vertoonde spel verdiende Helvoirt een gelijkspel, maar die kwam er uiteindelijk niet.

    bron: www.vvhelvoirt.nl