• Volharding - Emplina (2-0) 3-0

10 okt 2021
  • VIERLINGSBEEK – Volharding beleeft de beste seizoenstart in tien jaar. Vanmiddag zegevierden de roodwitten uit Vierlingsbeek in eigen huis met 3-0 tegen Emplina uit Empel. Na drie duels zijn de Soetendaalbewoners met zeven punten uit drie duels medekoploper met drie andere teams, t.w. CHC uit Den Bosch, DAW uit Schaijk en SVSSS uit Udenhout. CHC heeft het beste doelsaldo van het viertal en staat feitelijk bovenaan.

Opvallend genoeg stond het affiche Volharding-Emplina de laatste vijf gespeelde competitiewedstrijden in de tweede klasse F óók al op het programma. Op 8 maart 2020 werd het in Vierlingsbeek 2-3, waarna de competitie 2019-2020 werd stil gelegd vanwege het toen nog onbekende coronavirus. Ruim een jaar geleden op 4 oktober 2020 verloor Volharding op Soetendaal in een spookwedstrijd zonder publiek opnieuw van Emplina: 1-3. Een week daarna werd ook het vorige voetbalseizoen 2020-2021 afgebroken en niet meer hervat. Vanmiddag was driemaal uiteindelijk scheepsrecht voor Volharding tegen de Empelnaren.

Voor de tweede week op een rij stond de defensieve organisatie van de equipe van trainer Johan Vullings als een huis en hield men beide keren de nul. De laatste keer dat dit gebeurde dateert alweer van vier jaar geleden. Destijds lukte het om het doel zelfs driemaal achtereen schoon te houden. Op het moment heerst het verdedigingscentrum Nino Janssen en Tom Kessels als een vorst. En op het moment dat er toch een tegenstander doorheen glipt, staat er met de van Gemert over gekomen Bono Barten een bijzonder betrouwbare man op doel.

Was vorige week tegen Prinses Irene aanvoerder Vincent Buijssen de grote man, vandaag ging Kas van den Bosch met die eer strijken. De Boxmerenaar in Vierlingsbeekse dienst maakte twee van de drie treffers tegen Emplina en bereidde de eerste goal van Buijssen bijzonder knap voor.

Al binnen twee minuten kreeg Volharding een prima kans. Een indraaiende vrije trap van Vincent Buijssen werd door Nino Janssen sterk op doel gekopt, maar Emplina-goalie Rick Schouten verwerkte de bal knap tot hoekschop. Zes minuten later was het wel raak. Met een prachtige dieptepass bereikte Kas van den Bosch de in de eerste helft uitstekend spelende Vincent Buijssen. Die controleerde de bal prima, kapte zijn directe tegenstander uit en liet Schouten nu wel kansloos: 1-0. Na ruim een kwartier spelen kregen de gasten een extra domper te verwerken. Aanvaller Vincent Lathouwers verdraaide zijn knie zonder dat er een tegenstander in de buurt was en lijkt lange tijd te moeten gaan toekijken met een zware blessure. In de 25e minuut zagen de toeschouwers het hoogtepunt van de wedstrijd. Luuk van den Boogaard (de vervanger van de vakantie vierende Melvin de Klijn, red.) plaatste zich achter een vrije bal vanaf een meter of dertig. Van den Boogaard schoot de bal prachtig op techniek steenhard tegen de onderkant van de lat boven de verbouwereerde keeper Schouten. Tot diens opluchting stuiterde de bal echter weer het veld in. Het bleek uitstel van executie voor Emplina. De lat trilde nog na toen Kas van den Bosch twee minuten later de stand verdubbelde. Nu behield Vincent Buijssen na een fraaie aanval via de linkerkant het overzicht en vond de vrijstaande Van den Bosch: 2-0. Pas vlak voor rust werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. De voor Lathouwers ingevallen Said Ali Hussein was dicht bij een doelpunt, maar Bono Barten was op zijn post.

Vlak na de thee moest Barten weer handelend optreden na een te korte terugspeelbal. In de 70e minuut moest Volharding verder met een man minder. De pas 19-jarige eerstejaars senior rechtsback Driek van den Beuken moest een doorgebroken tegenstander onreglementair stuiten na wederom een slordige pass van één van zijn medespelers. Zuur voor de uitstekend spelende Van den Beuken dat hij rood kreeg, maar het was wel de juiste beslissing om net buiten de zestien meter in te grijpen en zo in ieder geval een penalty te voorkomen. Nu mocht Emplina slechts een vrije trap nemen, net buiten het strafschopgebied. Thijs Engelbart’s inzet werd door Bono Barten tot hoekschop verwerkt. Emplina wist zich geen raad met de numerieke meerderheid. Sterker nog, Volharding bouwde de voorsprong met tien man nog verder uit. In de 82e minuut kwam invaller Mark Blenckers met een voorzet op maat, die door Kas van den Bosch fraai werd binnen gekopt: 3-0. Net als Vincent Buijssen vorige week, kreeg de door het publiek toegezongen Kas van den Bosch vervolgens nog een publiekswissel van trainer Johan Vullings. Aan de 3-0 stand veranderde uiteindelijk niets meer.

Komende zondag gaat Volharding op bezoek bij hekkensluiter EVVC uit Vinkel. Net als Emplina is EVVC voor Volharding altijd een lastige tegenstander. Daar zal de huidige stand van beide ploegen op de ranglijst weinig aan veranderen.

Karakteristieken
    scheidsrechter: Brian Schepers (Nuenen)
    8e min. 1-0 Vincent Buijssen
    27e min. 2-0 Kas van den Bosch