• Volharding – Emplina (1-0) 2-3

  8 mrt 2020
 • VIERLINGSBEEK – Volharding heeft vanmiddag geen goed vervolg kunnen geven aan de thuisoverwinning vorige week tegen de nummer twee in de stand Berghem Sport (1-0, red.). De nummer drie op de ranglijst Emplina pakte in de extra tijd de volle buit in Vierlingsbeek: 2-3. Bij de rust zag het er nog rooskleurig uit voor Volharding. Men leidde met 1-0 en de Bekenaren mochten zelfs even aan het linker rijtje ruiken. In de tweede helft gaf de ploeg van trainer Johan Vullings de zege echter volledig uit handen en dat was niet voor de eerste keer dit seizoen. Na de nederlaag in extremis blijft Volharding elfde en staat het nog altijd net boven de streep.

  Door de vele blessures mist Volharding momenteel met name voorin stootkracht. De makkelijk scorende spitsen Tim Brouwer en Vincent Buijssen worden node gemist. De verantwoording voor het maken van doelpunten ligt op dit moment op de schouders van twee 18-jarige junioren in de personen van Tim Michiels en Tim Martens. En dat lijkt nog wat veel gevraagd voor de jongelingen, al ontpopte Tim Martens zich -net als vorige week- weer als een handenbindertje. In de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen, maar ging Volharding niet onverdiend rusten met een voorsprong. In de 26e minuut was het een andere 18-jarige die de score opende. De uitblinkende Brent Achten kopte een corner van aanvoerder Mark Blenckers langs Emplina-keeper Tom Stupers: 1-0. Tim Martens, Rens van Lanen en Nino Janssen kregen kansen op meer. De gasten konden daar slechts een inzet van Vincent Lathouwers tegenover zetten, die door Volharding-keeper Roel van Rens knap uit zijn doel werd geranseld.

  Na een uur spelen werd de moegestreden Tim Martens (hij was ziek de afgelopen week, red.) naar de kant gehaald en daarmee verdween gelijk de angel uit het aanvalsspel van Volharding. De roodwitten konden de bal voorin niet meer vasthouden en gingen slecht met de ruimte om die ontstond doordat Emplina nadrukkelijker naar voren ging voetballen. Binnen tien minuten na de noodgedwongen vervanging van Martens draaide de bezoekers het duel volledig om. In een tijdsbestek van twee minuten krulde Bas Mol de gelijkmaker binnen (1-1) en zorgde Thomas van der Horst voor de 1-2. Volharding toonde veerkracht en leek drie minuten voor tijd alsnog een puntje binnen te slepen, nadat Kas van de Bosch (voor het eerst weer in de basis na langdurig blessureleed, red.) de bal in de rebound voorbij Stupers schoot: 2-2. Toch ging het daarna in de extra tijd nog mis voor de Vierlingsbekenaren. Rechtsback Thomas Rijn gaf volledig onnodig een hoekschop weg. Bij die aansluitende corner werd vervolgens kinderlijk eenvoudig verdedigd, waarna Guillermo Le Couvreur (met zijn 36 jaar de oudste op het veld, red,) de 2-3 kon binnen tikken. Weer kreeg Volharding daarna opnieuw de kans op de gelijkmaker, maar een inzet van Tom Kessels werd van de lijn gehaald. Daardoor stond Volharding dit seizoen voor de negende maal in zeventien wedstrijden met lege handen.

  Komende zondag speelt Volharding voor de derde opeenvolgende week een thuiswedstrijd. Daarin is Heeswijk, een directe concurrent onderin, de tegenstander. Volharding staat elfde met 18 punten uit 17 duels net boven de streep. Heeswijk staat twaalfde met 16 punten uit 15 duels net onder die vervelende streep. Winst is zodoende bittere noodzaak voor Volharding om eindelijk eens wat afstand te nemen van de onderste regionen. Eerder dit seizoen won Volharding op 24 november j.l. in Heeswijk met 0-1 door een treffer van centrale verdediger Tom Kessels.

  Karakteristieken
  scheidsrechter: Kyle Hoeveler (Elsloo)

  26e min. 1-0 Brent Achten
  69e min. 1-1 Bas Mol
  71e min. 1-2 Thomas van der Horst
  87e min. 2-2 Kas van den Bosch
  91e min. 2-3 Guillermo Le Couvreur

  toeschouwers: 200

  gele kaarten: Tim Martens, Brent Achten, Tom Kessels, Nino Janssen, Gijs Hendriks en Johan Vullings (trainer) (allen Volharding); Bas Mol (Emplina)

  Opstelling Volharding: Roel van Rens; Thomas Rijn, Nino Janssen, Tom Kessels, Gijs Hendriks; Rens van Lanen, Brent Achten, Mark Blenckers; Kas van den Bosch, Tim Michiels (73. Rens ten Brinke), Tim Martens (60. Rick Tissen)