• Volharding - EFC (0-0) 2-1

  13 nov 2022
 • VIERLINGSBEEK – Promovendus Volharding blijft het uitstekend doen in de 1e klasse C. De Vierlingsbekenaren wonnen vanmiddag in een kwalitatief hoogstaand en voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijke eerste klasse duel met 2-1 van nummer twee op de ranglijst EFC uit Eersel. Drie weken geleden zegevierden de roodwitten ook al tegen dezelfde tegenstander in de vooruitgeschoven heenwedstrijd in Eersel met 0-1. Net als toen kroonde de pas 21-jarige Tim Martens uit Meterik zich tot matchwinnaar. Martens wordt met de week beter en laat aan trainer Jan Pruijn zien dat hij nauwelijks nog om hem heen kan in zijn ideale basiselftal. Door de zege op EFC staat Volharding inmiddels zelf weer op de tweede plek in de stand. Volharding telt zijn zegeningen met de volle buit tegen EFC. Er zullen dit seizoen waarschijnlijk weinig teams zijn die zes punten gaan pakken tegen de ploeg uit Eersel, op het oog toch één van de betere teams in de 1e klasse.

  Onder leiding van een neutraal arbitraal trio speelden beide ploegen voor de winst. EFC kwam voetballend veel beter voor de dag dan drie weken geleden. Toch was Volharding het eerste half uur qua veldspel beter, maar de bezoekers kregen de beste kansen. Met name Niels Krekels mocht het zich aanrekenen, dat de gasten niet met een voorsprong gingen rusten. Eenmaal kopte hij geheel vrijstaand naast en eenmaal miste hij voor open goal. Een dropkick van de topscorer in de 1e klasse C Gijs Wuijts (deze uitstekende speler ontbrak drie weken geleden vanwege een blessure, red.) werd door Bono Barten klemvast gepakt. Namens Volharding was Luuk Rühl vlak voor rust gevaarlijk, maar hij kwam een teenlengte tekort om EFC-keeper Jesse Theuws te verschalken. Een buitenspelgoal (één van drie voor Volharding deze middag, red.) van Nino Janssen vond geen doorgang.

  EFC kwam vervolgens goed uit de kleedkamer en werd daar na ruim een uur voor beloond. Bij Volharding werd achterin verkeerd gestapt, waardoor Niels Krekels alleen op de twijfelende Bono Barten af kon gaan. Nu trof Krekels met een lob wel doel: 0-1. Even daarvoor werd Luuk Rühl aan de andere kant onderuit gehaald binnen het strafschopgebied, maar scheidsrechter Stan Verhaag vond het geen penalty. Na de openingstreffer liep EFC te ver achteruit en Volharding zette daarop nog maar eens extra aan. Met name na het inbrengen van Sven Jenniskens (na vier weken afwezigheid vanwege een blessure, red.) voor Luuk Rühl deed Volharding heel goed. De pas 19-jarige geboren en getogen Vierlingsbekenaar is een echte smaakmaker, die zelfbewust zijn acties maakt en zijn medespelers keer op keer in stelling brengt. Volharding kreeg nu eindelijk ook grote kansen. Een kopbal van Teun Jakobs werd van de lijn gehaald en Vincent Buijssen tikte de bal net over na een voorzet van Sven Jenniskens. Tim Martens was iets te zelfzuchtig met afwerken, terwijl Brent Achten er beter voor leek te staan. In de 78e minuut viel de meer dan verdiende gelijkmaker, al zat er wel een behoorlijk luchtje aan het doelpunt. Sven Jenniskens haalde weer eens de achterlijn en zijn voorzet belandde bij Tim Martens. Martens legde de bal terug op Vincent Buijssen die met zijn vijfde treffer de 1-1 binnen schoot. Op weg naar het doel zou Buijssen Luc Steevens gehaakt hebben, waardoor hij op een niet reguliere wijze vrij zou zijn gekomen. De gasten uit Eersel waren des duivels en met name trainer Edwin Slagboom liet zich verbaal behoorlijk gelden. Arbiter Verhaag toonde de oefenmeester van de gasten vervolgens geel. Zowel de leidsman als zijn assistent hadden het ‘slimmigheidje’ van Buijssen niet waargenomen. Buijssen liet vlak daarna nog een waanzinnig hoogstandje zien. Hij speelde strak op de achterlijn twee tegenstanders op weergaloze wijze uit, maar kon uiteindelijk net geen medespeler voor het doel meer bedienen. De actie alleen al, had een goal verdiend. In de 85e minuut viel de beslissing alsnog. Brent Achten stuurde Tim Martens met een prachtige pass de diepte in. De met vertrouwen spelende Martens lobte de bal vervolgens loepzuiver over de uitkomende Theuws heen: 2-1. In de extra tijd werd Martens ook nog getorpedeerd door een gefrustreerde Niek van den Putte. Van de Putte mocht niet klagen dat hij op het veld mocht blijven staan. Enerzijds plantte hij zijn ellenboog in de nek van Martens, anderzijds leek Martens doorgebroken te zijn. Scheidsrechter Verhaag volstond met een gele kaart voor Van den Putte. Deren deed Volharding het niet meer, want de overwinning was binnen voor de Soetendaalbewoners.

  Komende zondag gaat nummer twee Volharding op bezoek in Nuth bij de nummer negen in de stand Minor. Minor degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en stelt tot dusverre behoorlijk teleur. Eens kijken of Volharding door kan stomen en ook deze tegenstander aan de zegekar kan binden.

  klik hier voor de foto's (Toon Gerrits)

  Karakteristieken
  scheidsrechter: Stan Verhaag (Venray)
  assistent-scheidsrechters: André Werrelmann (Heeze) en Arjan Kerkhof (Veldhoven)
  63e min. 0-1 Niels Krekels
  78e min. 1-1 Vincent Buijssen
  85e min. 2-1 Tim Martens
  toeschouwers: 400
  gele kaarten: Mike Thijssen Niek van de Putte, Luc Steevens en trainer Edwin Slagboom (allen EFC)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Gijs Creemers, Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs; Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke; Tim Martens, Vincent Buijssen, Luuk Rühl (67. Sven Jenniskens)