• Volharding 5 wint ook tweede periode

    10 mrt 2023
  • De tweede periode van het seizoen zit erop. Ook dit jaar waren er in deze winterse periode, lopend van december t/m februari, traditioneel weer een stuk minder wedstrijden dan er waren in de eerste periode (en dat er in de derde gespeeld zullen worden). Gemiddeld werd er ook iets minder gepresteerd dan in het eerste deel van het seizoen (1,39 punt per wedstrijd, t.o.v. 1,52 pnt/wedstr. in periode 1). Drie teams vormden hierop een uitzondering, en niet toevallig vormen deze teams ook de top-3 in periode 2. Op de derde plaats staat Volharding 3 (1,50 pnt/wedstr.), de tweede plaats is voor Volharding 1 (2,33 pnt/wedstr.), en net als in de eerste periode is Volharding 5 wederom haantje de voorste op de hoogste trede van het periodepodium. Goed gedaan mannen! Nu ook in de derde periode doorpakken en kijken of jullie de koploper in de competitie (ZSV 6) het nog een beetje lastig kunnen maken...

    Zoals de regels vermelden kan een team echter slechts één keer per seizoen het rondje wat hoort bij de periodetitel winnen. Dat betekent in dit geval dat deze prijs doorschuift naar de nummer 2 in de periodestand: Volharding 1. Ut urst krijgt de bijdrage spoedig op hun teampas gestort.

    Als we nog even kijken naar de lijst met doelpuntenmakers zien we dat Vincent Buijssen van Volharding 1 zich langzaam van zijn achtervolgers begint los te maken. Hij voert de ranglijst aan met 16 doelpunten, en wordt gevolgd door drie spelers die ook al in de dubbele cijfers staan: op plaats 2 staat Rob van Bussel (V5, 13 dlp.), op 3 Bjorn Deenen (V6, 12 dlp.), en op plaats 4 vinden we Tom Deriet (V5, 11 dlp.). De top-5 wordt gecompleteerd door een drietal spelers met 7 treffers achter hun naam: Kay van Rhee (V2), Kristian Michiels (V35+) en Tim Brouwer (V3). Er staan dit seizoen nog meer dan genoeg wedstrijden op de rol om deze aantallen verder op te vijzelen en een gooi te doen naar de Gouden Schoen. We zullen de winnaar van vorig seizoen alvast vragen of 'ie 'm binnenkort op wil gaan poetsen!

     

  • Bijschrift foto: Deze haan was er als de kippen bij toen Volharding 5 op bezoek kwam bij Wittenhorst 6 (1-2 overwinning)