• Vincent Buijssen (Volharding): ‘Om écht mee te doen, moeten we gaan winnen in Zuid-Limburg’

  7 nov 2023
 • VIERLINGSBEEK | Volharding gaat zondag op bezoek bij EHC/Heuts in Hoensbroek en kan bij winst plek twee in de eerste klasse C grijpen. “Om écht mee te doen bovenin, zullen we moeten afrekenen met ons Zuid Limburg-syndroom”, benadrukt Volharding-goalgetter Vincent Buijssen.

  Door Martijn Schwillens

  In de knappe 3-2 overwinning (na een 0-2 achterstand) tegen Limburgia van afgelopen zondag voegde Buijssen één doelpunt toe aan zijn toch al indrukwekkende totaal. In 203 officiële wedstrijden voor Volharding maakte de 32-jarige aanvaller al 110 doelpunten! “Uiteraard ben ik zeer trots op dat aantal, maar het is geen doel op zich. Ik ga elke week het veld in om te winnen en wie ze dan maken, vind ik oprecht minder belangrijk. Eén echte doelstelling hebben we nog niet uitgesproken, maar je wilt altijd meedoen om de prijzen.”

   "Verdedigend staat het sinds enkele weken prima en zolang we blijven scoren, is dat natuurlijk helemaal goed"

  Veel scorend
  De winst op Limburgia was de derde zege (competitie en beker) op rij, waardoor de roodbroeken slechts twee verliespunten minder hebben dan koploper Susteren. “We draaiden een moeizame voorbereiding en kregen ook aan het begin van het seizoen veel goals tegen. Daarom zijn we wat behoudender gaan spelen. We zakken nu meer in. Hierdoor incasseren we veel minder tegentreffers, maar we creëren nog net zoveel kansen als voorheen”, verwijst Buijssen naar de dertien doelpunten in vijf wedstrijden. “Ook tegen SV Venray (in de beker, red.) maakten we er drie. Die wedstrijd speelden we bijzonder goed.”

 • Zuid-Limburg-syndroom
  Buijssen durft niet te zeggen of die overwinning, of de zege die vorig seizoen bij Wittenhorst werd geboekt, graadmeters zijn om te kunnen stellen of Volharding ‘Vierde Divisie-waardig’ is. “Ik zie natuurlijk nooit wedstrijden op dat niveau, maar ik denk niet dat wij daar een slecht figuur zouden slaan”, zegt de buitenspeler. Volharding zal dan wel moeten afrekenen met het Zuid-Limburg-syndroom. Zo werd vorig seizoen alleen gewonnen bij Susteren. De overige zes duels in Zuid-Limburg eindigen driemaal in verlies en drie keer in een gelijkspel. “Als we echt mee willen doen, dan zullen we daar anders moeten gaan presteren. Waar het aan ligt dat we er zelden winnen? Vaak slechte velden en teams die er altijd vol op klappen. We gaan zien of we daar dit jaar beter op anticiperen. In Zuid-Limburg zijn er vaak ook veel mutaties in de zomer, dus we kunnen ook zomaar te maken krijgen met volledig andere elftallen. Het niveau in Limburg is ook beter dan vaak gezegd wordt.”

  Familiebanden
  Volharding had afgelopen zomer aardig wat mutaties. Brent Achten, Teun Jakobs en Gijs Creemers vertrokken. Onder meer Joop en Marco Daniëls, neven van Buijssen, plus Sam Janssen, kwamen voor hen in de plaats. “Het is hartstikke leuk om met twee neven samen te spelen, maar ik vind sowieso dat we een erg leuke groep hebben. De wisselingen in de zomer waren echter merkbaar. Vooral fysiek. Dat is de reden dat we anders, behoudender, zijn gaan spelen. Verdedigend staat het sinds enkele weken prima en zolang we blijven scoren, is dat natuurlijk helemaal goed.”

  Vierde overwinning op rij?
  Volharding lijkt inmiddels het juiste recept gevonden te hebben om resultaat te boeken. De Vierlingsbekenaren wonnen zondag voor de derde keer op een rij. Na SV Venray (beker) en SV Someren werd BSV Limburgia/Kamerland aan de zegekar gebonden. Daardoor stegen de Soetendaalbewoners naar de vierde plek op de ranglijst. Alleen koploper Sportclub Susteren heeft minder verliespunten dan de equipe van trainer Jan Pruijn. EHC/Heuts, de volgende tegenstander voor Volharding, staat negende.

  Bron:https://www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl/sport Martijn Schwillens Foto's: Toon Gerrits