• Theo Jansen: 40 jaar ledenadministratie!

30 dec 2023
  • Al meer dan vier decennia lang zet Theo Jansen zich in voor RKVV Volharding. Als stille kracht achter de schermen heeft Theo vanaf 1983 de ledenadministratie van de vereniging verzorgd, een rol die hij gedurende deze 40 jaar met grote precisie heeft vervuld. Dit jaar heeft Theo de ledenadministratie overgedragen. Volharding heeft Theo tijdens de Algemene Ledenvergadering bedankt voor al deze jaren en een onderscheiding aangeboden als ‘Lid van Verdienste’ van de club.

Theo's band met de club begon in 1973 als jeugdspeler, waar hij de jeugdelftallen steeds in de eerste teams doorliep. Als volwassene droeg hij het clubtenue voornamelijk in het tweede elftal, maar hij maakte ook enkele gedenkwaardige optredens in het eerste elftal, waarbij hij ook eenmaal doel trof.

Naast zijn prestaties op het veld heeft Theo ook zijn waarde bewezen als leider van de B1, waar hij gedurende 10 jaar (1983 – 1993) met wijsheid, inzicht en geduld de jonge talenten begeleidde. Zijn rol als teamleider heeft generaties spelers gevormd en geïnspireerd, waardoor zijn invloed verder reikte dan alleen de administratieve taken die hij op zich nam.

Vanaf 1983 verzorgde Theo dus ook de ledenadministratie. Hij nam deze rol over van Wil Mulder, die dat jaar plotseling overleed. Toendertijd werd de contributie nog geïnd door langs de deuren te gaan, later werd dit geautomatiseerd en met de komst van Sportlink als ledenadministratiesysteem werd ook dat perfect in de club geïntegreerd. Wijzigingen in het ledenbestand werden snel doorgevoerd en iedereen kon altijd met vragen bij Theo terecht. Theo heeft in deze 40 jaar samengewerkt met vijf verschillende voorzitters en vijf verschillende penningmeesters.

Naast deze bijzonder mooie mijlpaal is Theo ook nog eens 50 jaar lid van Volharding. Hiervoor zullen we Theo tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2024 (met de andere jubilarissen) huldigen. Wij nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn.

Met dankbaarheid en bewondering voor Theo Jansen, Lid van Verdienste van RKVV Volharding.