• Teun Jakobs eerste aanwinst Volharding

  4 mrt 2021
 • Volharding heeft zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De tweedeklasser uit Vierlingsbeek heeft verdediger Teun Jakobs (22) van vierdeklasser Meterik gestrikt.

  De bijna twee meter lange linksbenige verdediger, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, wilde graag op een hoger niveau voetballen. Van zijn vriend Tim Martens en neef Tom Kessels, die beiden in het eerste team van Volharding voetballen, hoorde Jakobs al jaren goede verhalen over de Vierlingsbeekse voetbalclub. “Het is natuurlijk altijd lekker als je al een paar spelers kent, maar ook de ambities van Volharding spreken me aan. Net als Volharding wil ik hogerop.”

  Jakobs, laatstejaars heao-student bio-informatica in Nijmegen, voetbalde in zijn jonge jeugdjaren tot en met de D1 bij profclub VVV-Venlo. “Daar ben ik toen mee gestopt om weer bij mijn vrienden in mijn woonplaats te gaan voetballen. Op 16-jarige leeftijd maakte ik mijn debuut in het eerste elftal van Meterik. Sinds mijn 17e zit ik bij het eerste team en heb ik vooral als centrale verdediger of middenvelder gespeeld. Sinds mijn 21ste ben ik aanvoerder van Meterik.”

  Jakobs, die bij Meterik geregeld zijn doelpunt meepikt, werd in zijn eerste seizoen bij het eerste van Meterik, op zeventienjarige leeftijd, kampioen in de vijfde klasse. “Het hoogtepunt uit mijn voetballoopbaan”, zegt hij. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Meterik, maar na al die jaren in de vierde klasse begon het toch te knagen en daarom heb ik het besluit genomen om het te gaan proberen op een hoger niveau. Volharding komt op het juiste moment. Ik moet me opnieuw bewijzen en heb zin in dit mooie voetbalavontuur bij een ambitieuze club, een vereniging waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan.”

  Trainer Johan Vullings is content met de komst van Jakobs. “Teun is niet alleen lang en sterk, maar ook iemand die wil en durft te voetballen en met zijn fysiek de duels niet schuwt. Naar zo iemand waren we op zoek. We zijn dan ook erg blij dat we hem bij Volharding kunnen begroeten.”