• Stijn van de Broek mist beginfase competitie

  24 aug 2022
 • Promovendus Volharding moet het  in de eerste drie maanden van het seizoen in de eerste klasse C zonder Stijn van den Broek doen. De 23-jarige aanvaller uit Sint Anthonis, student werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven, vertrekt op 27 september vanwege een projectstage aan de universiteit van Lissabon naar Portugal.
   
  Van den Broek, die vorig seizoen de overstap van derdedivisionist Gemert naar toenmalige tweedeklasser Volharding maakte, traint momenteel wel mee met de selectie, die zich onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jan Pruijn aan het voorbereiden is op de komende voetbaljaargang.  Na zijn zware kruisbandblessure, waardoor hij bijna het complete eerste seizoen bij de Vierlingsbeekse voetbalclub miste, is hij fit.
   
  “Gelukkig wel”, zegt hij. “Maar dit is een kans die je als student maar één keer in je leven krijgt. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik een aantal wedstrijden mis, zeker na het afgelopen seizoen waarin ik vooral heb gerevalideerd, maar ik wil deze stage als afronding van mijn master, mijn laatste jaar, gewoon graag doen. Ik hoop voor Kerstmis 2022 terug te zijn en in de tweede helft van het seizoen weer aan te kunnen sluiten bij de groep.” Met een lach: “En in Portugal voetballen ze ook. Wellicht dat ik daar bij een club aan mijn conditie en vorm kan blijven werken. Dat ga ik zeker onderzoeken. Ik zal er in ieder geval voor zorgen dat ik fit terugkom naar Nederland.”
   
  (bron: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl).