• Stef van Dijck laatste aanwinst Volharding

  15 jun 2023
 • Stef van Dijck verdedigt komend seizoen de rood-witte clubkleuren van Volharding. Met Ysselsteyn degradeerde de 27-jarige voetballer, die zowel in de verdediging als op het middenveld kan spelen, afgelopen zondag naar de vierde klasse. “We waren gewoon niet goed genoeg”, zegt hij eerlijk.

  De degradatie was ook een van de redenen voor de inwoner van Ysselsteyn, die eerder ook voor SV Venray en VVV-Venlo (jeugd) speelde, om de overstap naar de Vierlingsbeekse eersteklasser te maken. “Ik twijfelde sterk over de vierde klasse en wil het graag nog een keer gaan proberen op een hoger niveau. Daarbij komt dat de vrienden voor wie ik twee jaar geleden bij Ysselsteyn terugkwam, zijn gestopt of in een lager team zijn gaan spelen. Toen Volharding zich meldde met het verhaal dat ze vooral verdedigend versterking zochten, was ik eigenlijk wel vereerd. Na een gesprek met de technische commissie én een lang en positief onderhoud met hoofdtrainer Jan Pruijn heb ik de keuze gemaakt om de overstap te maken. Ik heb er zin in.”

  Stef van Dijck is de vierde aanwinst voor Volharding, dat eerder al Joop Daniëls aan zich wist te binden. De aanvaller uit Maasbree komt over van het Belgische Koninklijke Achel BV. Ook zijn plaatsgenoot en neef Marco Daniëls keert - komende van MVC’19 - terug bij Volharding, de club waar hun gezamenlijke neef Vincent Buijssen al jaren in de aanval speelt. Tevens komt middenvelder Sam Janssen uit Mill over van vierdedivisionist Juliana’31 uit Malden.

  Volharding neemt afscheid van vijf spelers die in het eerste team speelden: Brent Achten (Gemert), Teun Jakobs (Meterik), Gijs Creemers (gezamenlijke eerste elftal van HRC’27, Montagnards en Stormvogels’28) en Rens van Lanen (stopt). Spits Stijn van den Broek koos afgelopen week na veel wikken en wegen voor een terugkeer naar DSV in zijn woonplaats Sint-Anthonis.

  “Vanwege het vertrek van een aantal spelers, hebben we gericht naar versterking van de selectie gezocht”, meldt Rob Branje namens de technische commissie (tc) van Volharding. “Ik denk dat we daarin goed zijn geslaagd. Volharding gaat ook komende seizoen de eerste klasse in met een eerste team dat bestaat uit een mix van jong en oud, dat voor het grootste deel bestaat uit spelers uit de eigen jeugdopleiding, de levensader van onze club. Het is elk seizoen weer de kunst om daar de balans in te vinden.”