• ST Volharding/Sambeek JO19-1 - JVC Cuijk JO19-1

20 nov 2021
  • Al enige weken kampt de selectie van de JO19-1 met personele problemen, blessures, quarantaine wegens positieve testen in familiekring, studie verplichtingen en ga zo maar door. Gelukkig is deze onderbezetting nog iedere keer goed opgevuld door onder andere de JO17-1 en JO19-2 van RKVV Volharding die spelers afstaan waarvoor dank. Fantastisch om te zien hoe deze jongens steeds meer hun mannetje staan. Gisteren waren het Rens Peters, Koen Laarakkers en Stan Hubbers die vanaf de aftrap op het veld stonden.

Rens en Stan wisten vorige week, in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FCV-Venlo, zelfs tot score te komen Tegenstander Jvc Cuijk JO19-1 is altijd lastig en moeilijk in te schatten van tevoren. De mannen uit Cuijk kennen gezien de stand in competitie een lastig seizoen en vechten tegen degradatie. Volharding is een solide middenmoter maar heeft de punten wel nodig om daar te blijven.

Na een ietwat aftastend begin van beide kanten was het na 11 minuten raak. Een afvallende bal werd droog maar onhoudbaar binnen geschoten door Sven, 1-0. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide ploegen waar Volharding een paar keer goed weg kwam door zeer alert ingrijpen van keeper Jelle. Waar Mark al een keer de lat wist te vinden was het in minuut 37 toch raak, goede loopactie van Mark met een bal op maat vanuit het middenveld. Deze werd door Sven achter de verdediging gelegd en perfect afgewerkt door de keeper te omspelen, 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon het offensief van JVC om terug te komen in de wedstrijd. Duels werden steviger maar Volharding hield stand. In de 88ste minuut was het Sven die 3-0 op het scorebord wist te zetten na goed doorzetten van Tijn. Als klein smetje op een zeer sportieve wedstrijd kan toch wel het korte lontje van 1 van de spelers van JVC genoemd worden. Echter het ingrijpen van de trainer/staf mag ook zeker vermeld worden door de betreffende persoon even naar de kant te halen voor een cooling down periode en een goed gesprek.

Met nog 3 wedstrijden resterend staat Volharding op een voorlopig vierde plek in de ranglijst echter volgen er nog 3 lastige wedstrijden. Na de winterstop kunnen hopelijk enkele geblesseerde spelers de training weer hervatten en blijven ze fit tot het einde van het seizoen.

Tot volgende week

klik hier voor de fotos's