• ST Volharding/Sambeek JO13-2 - Hegelsom JO13-1G 3-2

30 aug 2020
  • Vandaag, precies 25 weken geleden speelden we met onze toenmalige D2 de laatste wedstrijd voordat het corona virus over de wereld trok. Na een periode waarin er toch echt niet werd stil gezeten. Er werd achter het huis bij menigeen flink gespijkerd aan de techniek en de conditie..

Vandaag stond er na 7 goed bezochte trainingen eindelijk weer een wedstrijd op het progamma. Met een op 4 spelers na nieuw team, werden er maar liefst 11 nieuwe spelers verwelkomt. En we zijn ook nog bezig om Messi aan onze selectie toe te voegen ,als hij ons niveau tenminste aan kan.

1e Match, de bekerwedstrijd tegen Hegelsom JO13-1 met bijna allemaal 2e jaar spelers plus 2 meiden met dispensatie. Bij ons waren er 11 spelers die nog nooit op een groot veld hadden gespeeld.

Tegen een sportieve en ook technisch begaafde tegenstander mochten onze toppers laten zien wat ze in hun mars hadden. Sommige spelers hadden nog wat moeite om op een voor hun vreemde positie te spelen, maar ook daar word in de komende tijd aan gewerkt.

Omdat er maar 250 toeschouwers zijn toe gelaten op ons sportpark moesten we helaas wat trouwe supporters teleurstellen, maar degene die wel een kaartje hadden weten te bemachtigen kregen meteen waar voor hun geld. In minuut 6 kwam de tegen partij op voorsprong door hun beste speelster die trouwens daarna door Luc prima werd uitgeschakeld (op een sportieve wijze ). In de 25e minuut stond Finn op de goeie plek om een prima genomen corner van Stef C snoei hard binnen te koppen.

In de pauze werden er wat tactische tips mee gegeven en omdat we met 15 spelers zijn werd er ook flink doorgewisseld. Hierdoor stonden er verschillende spelers op een voor hun vreemde positie, wat natuurlijk ook even wennen is. 8 minuten in de tweede helft was ook onze sluitpost Siem ,die verder een uitstekende wedstrijd keepte kansloos op een inzet van hun linksbuiten. Ook nu lieten de jongens de kopjes niet hangen en na voorbereidend werk van Koen liet Finn zijn tweede van de middag aan tekenen. Met bloed zweet en tranen werd er gevochten voor elke meter en de winnende treffer was wederom een prooi voor Finn na een pass van Sem.

Een zwaluw maakt nog geen zomer natuurlijk maar nu al is te zien dat deze geweldige groep nog steeds stapjes vooruit wil en natuurlijk moet maken. Om niemand tekort te doen heeft iedereen die niet is vernoemd een heel grote pluim verdiend met de boodschap \"blijf keihard trainen om je verder te ontwikkelen\"

Volgende week 2e beker potje in en tegen Helmond en ook dan zijn toeschouwers van harte welkom..

Tot dan.!!!