• Seizoensstart MO17-1

  25 sep 2020
 • Op 22 Augustus was onze 1e wedstrijd sinds corona zijn intrede deed, na 2 weken lekker trainen. Tegenstander was Woezik MO17-2 uit Wijchen. Al snel bleek dit een fysieke tegenstander met een paar leuke voetbalsters erin. 1e helft na een kwartiertje 1-0 door Britt J. (pass van Clowie). Vlak voor rust 1-1 na een foutje van Marit. Verder ging de 1e helft gelijk op ondanks hadden wij de betere kansen. 2e helft gingen wij steeds meer duels winnen Tara stuurde Lonneke diep en met een prachtig schot scoorde ze de 2-1. Aangezien het een oefenpot betaamde gingen we voor catenaccio en dat leverde toch wat mogelijkheden op waarvan alleen Britt J. (voorzet van Lonneke) scoorde 3-1. Met wat kunst en vliegwerk bleef het 3-1, niet slecht tegen een prima tegenstander in de 1e wedstrijd.

  Op 29 Augustus 1e bekerronde; Thuis tegen Haps…. We wonnen uiteindelijk met 5-0 door goals van Lonneke, Britt P., Clowie , Jana en Tara. Een wedstrijd die een hoop pijntjes opleverde en met wat geluk geen tegengoals in een verder leuke wedstrijd die met vlagen op en neer ging.

  Op 05 September 2e bekerwedstrijd; Uit naar Wanroij … Ook nu wonnen we maar dit was een team met lange ballen snel thuis… echt heel fysiek en wij zaten totaal niet in ons spel toch kwamen wij vlak voor rust op 0-1 via Lonneke na een mooie pass van Britt J., verder ging de 1e helft redelijk gelijk op, wij de iets betere kansen. De 2e helft was dit duidelijk andersom aan t begin. Zo schoten ze een penalty hoog over en hield Amber er een paar prima ballen uit. Zo kwamen we tegen de verhouding in op 0-2 nadat Jana knap meeverdedigde en een knappe pass op Lonneke gaf. Door ff niet over te nemen van elkaar scoorde hun een prachtige lob over Amber (geluk of niet?). 1-2 en daardoor werd het op het eind toch spannend. Maar kregen wij meer ruimte en hadden we eigenlijk de 3-1 moeten maken maar Summer miste net een beetje scherpte met haar schoten op doel en waren we verder net te slordig in de eindpass.

  Op 12 September de 3e bekerwedstrijd; de kraker om de groepswinst uit tegen Olympia, die 4 punten hadden en wij 6. We waren met 12 speelsters inclusief de hulp van Sylvie. (MO15). Al tamelijk snel zag je de krachtverschillen en kregen wij een heel aantal kansen maar waren we steeds net te laat of ongelukkig in de afronding… Toch scoorde Tara na een mooie actie de 0-1, op slag van rust viel de 0-2 na een afgeslagen corner tikte Summer de bal voor de voeten van Britt P. die knap en beheerst scoorde. De 2e helft was nog meer 1 richtingsverkeer, Britt J. scoorde nu en daarmee was het verzet van Olympia grotendeels gebroken. Lonneke voor de 0-4, 0-5 door Britt P. na een mooie 1/2tje met Tara. 0-6 door Tara na een pass van Summer. 0-7 een schot van Lonneke. Door naar de volgende ronde op naar SJVV uit Deurne.

  Op 19 September was het dan zover de 1e klasse MO17… na alle eerdere uitslagen zou je denken moet kunnen, ware het niet dat dit allemaal 2e klassers waren. De 1e wedstrijd was tegen Boekel Sport uit. De eerste 15 minuten waren een beetje aftasten en bleven we redelijk goed in positie, kregen we zelfs de 1e kans na een voorzet van Jana kon Britt J. net niet binnen tikken bij de 1e paal. Maar een minuut later was het aan de andere kant wel raak,1-0, Een bal dwars door het centrum werd door iedereen verkeerd ingeschat maar niet door hun rechtsbuiten en vrij voor Amber knap binnen tikte. Ook moest Eva er toen af met een blessure. Uit deze momenten werd het ff rommelig en was de organisatie helemaal zoek Waardoor boekel heel snel uitliep naar 4-0, In de rust dan maar ff donderspeech; duidelijk vrouwen tegen de meisjes, hun hadden 5 meiden die qua postuur ook zo op zondag mee hadden kunnen doen. En duidelijk al jaren samen speelden… Nou dan in ieder geval de eer redden volle bak voor die goal…. Maar binnen 5 minuten was het 5-0.. door te weinig beweging besloot Amber de bal aan hun spits te geven, die zei bedankt en passeerde Amber. We gingen plots duels aan en bij hun was het fellere eraf en werden hun beste speelsters gewisseld, en daar was de comeback 5-1 door Lonneke…steeds meer duels werden er gewonnen en zo ook marit en Summer die een bal onderschepten, en de bal diep gaf op Lonneke en diens voorzet werd door Britt via de keeper gescoord, 5-2. Vlak erna ook de 5-3 wat een comeback, ditmaal was het Tara die uit de rebound de bal binnenkant paal afwerkte. Boekel nam geen risico meer en zette al hun oudere meiden achterin en loerde naar de counter. Heel ff leek een stunt echt in de maak maar Britt J. schoot op de keeper en Clowie had net teveel tijd nodig om tot een hard schot te komen. Laatste 10 minuten gingen in en wij wilden die 4e goal forceren door 1 op 1 te spelen. Helaas in de blessuretijd scoorde hun linksbuiten de 6-3,7-3…. Risico van het vak……..