• #SCHEIDSBEDANKT Seizoen 2023-2024

  23 mei 2024
 • Het voetbalseizoen zit er alweer bijna op. Dit seizoen hebben we binnen Volharding voor 169 jeugdwedstrijden scheidsrechters nodig gehad. 44 wedstrijden zijn geleid door bondsscheidsrechters van de KNVB en 31 wedstrijden zijn gefloten door vrijwilligers van onze club. Via deze weg wil ik deze vrijwilligers namens het jeugdbestuur ontzettend bedanken voor hun inzet gedurende het afgelopen seizoen.

  De scheidrechters voor de resterende 92 wedstrijden zijn toegewezen volgens een werkwijze welke de afgelopen 3 jaar binnen de club is geïntroduceerd. Binnen deze werkwijze worden seniorenteams en hogere junioren teams gekoppeld aan jeugdteams om de wedstrijden van deze jeugdteams te leiden. Hiervoor is gekozen om enerzijds voor het dalende aantal scheidsrechter vrijwilligers te compenseren en anderzijds om de algemene betrokkenheid bij de club te vergoten. Na 3 seizoenen kunnen we concluderen dat deze manier van werken volledig is ingeburgerd is binnen onze club. Het afgelopen seizoen is soepel verlopen waardoor alle jeugdteams hun wedstrijden met een vooraf toegewezen scheidsrechter hebben kunnen spelen. Dit is een compliment aan alle betrokkenen!

  Dat betekent dat deze 92 wedstrijden gefloten zijn door Volharding 1 (19x), 2 (17x), 3 (20x), JO19-1 (27x) en tweedejaars JO17-1 (9x). Als dank zijn onlangs team cheques overhandigd aan voorgenoemde teams om hun kantine team kaart op te waarderen met het verdiende bedrag voor het leiden van jeugdwedstrijden. Tijdens de afsluiting van het seizoen kunnen de teams genieten van wat extra rondjes in de kantine.

  Namens het jeugdbestuur van Volharding wil ik nogmaals alle vrijwilligers, teams en spelers bedanken die het afgelopen seizoen een of meerdere wedstrijden hebben geleid van onze jeugdteams. Ik hoop ook volgende jaar weer een beroep op jullie te kunnen doen!

  Bram Thijssen
  Scheidsrechter coördinator Volharding jeugd
  Namens jeugdbestuur Volharding