• Ruud Jenneskens assistent-trainer Volharding 1

    7 mrt 2023
  • Ruud Jenneskens (41) wordt met ingang van het nieuwe seizoen de opvolger van Dennis Rikken als assistent-trainer bij de eerste selectie van Volharding. De Venraynaar gaat in die rol, net als Gravenaar Rikken, de ervaren hoofdcoach Jan Pruijn ondersteunen. “Ik zie het als een mooie stap in mijn verdere ontwikkeling als trainer-coach”, zegt Jenneskens, die vierdeklasser SV Lottum-GFC'33 verruilt voor de Vierlingsbeekse eersteklasser.

    Jenneskens verliet vorig jaar zomer derdeklasser Ysselsteyn, waar hij negen seizoenen voor de groep stond. Eerder was hij onder meer ook actief als hoofd opleidingen bij NWC Asten, hoofd jeugdopleiding en jeugdtrainer bij SV Venray. “Eigenlijk heb ik zo’n beetje alle trainersfuncties in het amateurvoetbal wel bekleed, behalve assistent”, zegt hij met een lach. “Maar ik zie het niet als een stapje terug, maar als een kans voor de toekomst. Ik denk dat ik veel van de ervaring van Jan Pruijn kan leren en dat we elkaar ook qua personen en visie op het voetbal mooi aanvullen. Daarbij komt dat Volharding een gezellige, ambitieuze dorpsclub is met een goede naam in de regio. Bovendien hebben we van beide zijden de intentie om er een langere samenwerking van te maken, waarbij ook de optie hoofdcoach is besproken.”

    Voorzitter Roel Gerrits knikt. “Met Ruud halen we een ervaren trainer binnen, een echt voetbaldier. Ruud is met UEFA A hoog opgeleid en mag zelfs assistent zijn in het betaald voetbal. Daarom zijn we als Volharding vooral heel trots dat Ruud als assistent voor ons kiest in plaats van een functie als hoofdcoach bij een andere amateurclub. We denken dat het voor beide partijen een win-winsituatie kan worden, een investering voor de toekomst, maar wensen hem voor de rest van dit seizoen vooral heel veel succes bij Lottum-GFC'33.”