• Rood Wit'62 JO13-1 vs ST Volharding/Sambeek JO13-2

5 sep 2020
  • Bekerwedstrijd Rood Wit'62 JO13-1 vs ST Volharding/Sambeek JO13-2

Na de uitstekend gespeelde wedstrijd van vorige week, stond er vandaag een potje voetbal op het programma van een heel andere orde. Tegenstander Rood Wit'62 speelt in de competitie 1 klasse hoger. In de eerste helft waren we totaal niet de onderliggende partij. De eerste grote kans was voor Koen, maar hij kwam net 1 teenlengte tekort om de 0-1 te scoren. In minuut 8 was het wel raak aan de andere kant en verscheen de 1-0 op het scorebord. De jongens gingen echter niet bij de pakken neerzitten en na een mooie steekpass van Finn was Koen ditmaal wel trefzeker. Tot aan de pauze ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer.

In de pauze waren er al verschillende spelers met kleine pijntjes, zodat de opstelling flink door elkaar gehusseld moest worden.

In het tweede gedeelte ging het vooralsnog crescendo en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na wat speldenprikken van onze kant, nam de thuisclub de regie stevig in handen en was het wederom uit een corner raak, 2-1. Hierna was het eenrichtingsverkeer en was de weerstand grotendeels verdwenen. Door paal, lat en goed keeperswerk van Siem bleef de schade nog beperkt. Maar na de 3-1 (wederom uit een hoekschop) was het verzet gebroken. De laatste 10 minuten van een verder sportieve wedstrijd kwam de een na andere speler huilend naar de kant omdat ze uitgescholden werden met het vreselijke k.... woord.

Na de wedstrijd die eindigde in een verdiende 5-1 nederlaag werd hier natuurlijk iets van gezegd, maar of de leiders hier wat mee doen, is nog maar de vraag.
    Ik zal me hier verder niet teveel over uitweiden want dan ben ik een slecht verliezer. Ook van onze kant waren er enkele pupillen die zich misdroegen in de kleedruimte na afloop van de wedstrijd. Daar zal zeker nog over worden gesproken as maandag.

Jammer dat er maar enkele spelers de hand in eigen boezem staken voor hun mindere spel in de tweede helft. Werk genoeg aan de winkel voor de technische staf om de neuzen weer de goede kant op te laten wijzen.

Volgende week de 3e bekerwedstrijd thuis, tegen SVOC'02 Jo13-1.

Tenslotte willen we nog de talrijke meegereisde supporters bedanken voor hun bijdrage.