• RKSV Minor - Volharding (0-0) 1-0

  20 nov 2022
 • NUTH – De uitwedstrijden in Zuid-Limburg gaan voor Volharding dit seizoen nog niet naar behoren. Volharding leed vanmiddag een compleet onnodige 1-0 nederlaag op bezoek bij nummer negen in de stand Minor uit Nuth. Eerder werd er al met 5-1 verloren van De Ster en in Schaesberg speelden de roodwitten 0-0. Het was vandaag ook een echte 0-0 wedstrijd, maar tien minuten voor tijd leidde een verkeerde terugspeelbal van Vincent Buijssen de verliespartij in. Buijssen, zo vaak de held bij Volharding, werd daarmee dit keer de schlemiel. Volharding gaf de wedstrijd zelf zodoende compleet onnodig weg. Voor beide goals gebeurde er vandaag namelijk nagenoeg niets.

  Volharding kon vanmiddag geen beroep doen op de matchwinnaar van vorige week Tim Martens. Martens hield een hersenschudding over aan de elleboogstoot van EFC-‘er Niek van de Putte vorige week. Hij werd in het basiselftal vervangen door Sven Jenniskens. Diezelfde Jenniskens haalde al na vier minuten de achterlijn, maar zijn voorzet werd door alles en iedereen gemist. Jenniskens werd vandaag niet zo gevaarlijk als gewoonlijk. Hij vond qua snelheid zijn evenknie in rechtsback Imad Tini van Minor. Tini ontpopte zich ook aanvallend als een wapen voor de thuisclub. Na een klein kwartier kreeg Vincent Buijssen de bal cadeau van de Minor-defensie, maar zijn inzet werd door de keeper van de thuisclub Levi Hanckmann gekeerd. Twee afstandsschoten van Brent Achten en Rens ten Brinke waren verder de enige wapenfeiten van Volharding. Op slag van rust kopte Tom Hermans namens de gastheren niet heel ver naast.

  Door het trieste weer werden de lichten langs het speelveld in de rust ontstoken, zodat de niet in al te hoge getale opgekomen toeschouwers alles beter konden bekijken. Te zien kregen ze overigens niet al te veel. Na een klein uur spelen werd Mark Blenckers in stelling gebracht door Vincent Buijssen en Sven Jenniskens, maar de captain controleerde de bal in kansrijke positie niet goed. Een schot van Vincent Buijssen werd klem gepakt door doelman Hanckmann. Halverwege de tweede helft kreeg Minor eigenlijk de enige echt grote kans. Een voorzet van Imad Tini bereikte Tom Hermans, maar die helde teveel achterover, waardoor de bal ver over het doel van Bono Barten vloog. Een klein kwartier voor tijd krulde Mark Blenckers de bal aan de andere kant op de bovenkant van de lat. Volharding werd wat sterker en was via Vincent Buijssen en Rens ten Brinke gevaarlijk, maar tot goals leidde dat niet. Tien minuten voor tijd ging het voor Volharding alsnog onverwacht mis. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Linksback Teun Jakobs speelde Vincent Buijssen lastig en die produceerde vervolgens een te korte terugspeelbal richting Tom Kessels. Kessels kon niet genoeg meer corrigeren en knalde de bal tegen aanvoerder Swen Cornelissen aan, die de bal met heel veel geluk mee kon nemen en Bono Barten kansloos liet: 1-0. Trainer Jan Pruijn stuurde daarna Nino Janssen als stormram mee naar voren om toch nog een gelijkspel proberen te realiseren. Een knal van Mark Blenckers werd door Hanckmann tot corner verwerkt, maar echte kansen creëerde Volharding daarna niet meer. Ook niet nadat Tom Hermans van Minor door scheidsrechter Stefan van Westing bestraft werd met rood voor een klapje in het gezicht van Luuk Rühl. Het leek vanaf de kant een erg zware sanctie. Gescoord werd er niet meer, waarmee Volharding de tweede nederlaag van het seizoen leed.

  Komende zondag gaat Volharding voor de vierde keer deze voetbaljaargang op bezoek in Zuid-Limburg. Ditmaal is nummer zes op de ranglijst Susteren de tegenstander. Hopelijk komen de Vierlingsbekenaren beter voor de dag dan vandaag. Te veel spelers haalden tegen Minor hun niveau niet. Dat zal zondag een stuk beter moeten.

  Karakteristieken
  scheidsrechter: Stefan van Westing (Rosmalen)
  80e min. 1-0 Swen Cornelissen
  toeschouwers: 75
  gele kaarten: Imad Tini (Minor); Sven Jenniskens en Luuk Rühl (beiden Volharding)
  rode kaart: 83. Tom Hermans (Minor) vanwege het uitdelen van een klapje aan een tegenstander
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Gijs Creemers, Nino Janssen, Tom Kessels, Teun Jakobs; Mark Blenckers, Brent Achten, Rens ten Brinke; Luuk Rühl, Vincent Buijssen, Sven Jenniskens