• Ook spits Stijn van den Broek naar Volharding

  7 mrt 2021
 • Volharding blijft zich roeren op de spelersmarkt. Na verdediger Teun Jakobs van Meterik en doelman Bono Barten van Gemert heeft de Vierlingsbeekse tweedeklasser nu ook een pure spits gestrikt voor het nieuwe seizoen. Stijn van den Broek (21) maakt net als Barten de overstap van de Gemertse derdedivisieclub naar Volharding.

  “Natuurlijk hebben Bono en ik contact met elkaar gehad over de interesse van verschillende clubs”, meldt Van den Broek. “Maar we hebben beiden in onze keuze onze eigen overwegingen gemaakt. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik aan het voetballen kom.”

  De aanvaller neemt na twee jaar afscheid bij Gemert. “Ook bij Gemert vonden ze dat ik gewoon minuten moest maken. Daar heb ik me nooit zo fit gevoeld als in mijn toptijd bij DSV. Door onder meer enkelblessures heb ik me nooit echt kunnen laten zien bij die superleuke club. Ik hoop bij Volharding het goede gevoel weer terug te krijgen.”

  Net als Barten luisterde ook Van den Broek naar de plannen van meerdere clubs uit de regio. En net als de 24-jarige doelman, evenals Van den Broek woonachtig in Sint Anthonis, koos hij voor de Vierlingsbeekse tweedeklasser. “Net als Bono hield ook ik aan de gesprekken een erg positief gevoel over. Ik denk en verwacht eigenlijk ook dat Volharding een club is die bij mij past. Een gezellige dorpsclub, maar wel eentje met de ambitie om de stap naar de eerste klasse te maken. Het totale plaatje spreekt me erg aan.”

  De aanvaller kijkt ondanks zijn blessureperikelen met veel voldoening terug op zijn twee seizoenen bij Gemert. “Gemert is een erg mooie club, dichtbij en op een heel erg hoog niveau”, stelt de student werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. “In mijn eerste jaar had ik flinke concurrentie, met Thijs van Pol en Ralf Kemper. Van hen heb ik als jonge aanvaller bij Gemert veel geleerd. Ik hoop en denk me bij Volharding verder te kunnen ontwikkelen als voetballer. Ook ik wil op een zo’n hoog mogelijk niveau voetballen. En dat er meer spelers met een DSV-verleden bij Volharding voetballen, zoals Luuk Rühl en komend seizoen dus ook Bono Barten, is natuurlijk ook wel lekker. Dat heeft ook meegespeeld in mijn keuze, ja.”

  Trainer Johan Vullings, die samen met Ron Koenen van de technische commissie de gesprekken voerde, is verguld met de komst van Van den Broek. “Natuurlijk, want Stijn is een echte goaltjesdief. Dat heeft hij zeker bij DSV bewezen. In zijn voorlaatste seizoen bij DSV scoorde hij 26 goals. Hij stond met stip bovenaan op ons lijstje met kandidaten voor die centrale positie voorin. In principe hebben we met de komst van Teun Jakobs, Bono Barten en Stijn van den Broek onze selectie rond. We gingen voor drie gerichte versterkingen, en die hebben we nu. Ik kan niet wachten om aan de nieuwe competitie te beginnen.”

  Bron foto: VV Gemert