• Oefenwedstrijden MO15-1 winterstop

  4 feb 2020
 • Na een rustperiode van 4 weken zijn we weer begonnen aan de voorbereiding op de voorjaarscompetitie. Met 3 oefenwedstrijden.
  De 1e wedstrijd was op zaterdag 18 Januari tegen NWC/Someren MO15-1, een tegenstander uit de najaarscompetitie die nog openstond maar die niet meer meetelde voor de eindstand.( we waren sowieso al 2e geeindigd ).
  Op het kunstgras bij Someren gingen we na 2 trainingen dus een poging wagen zonder Marit die met een griepje achter bleef, en een tegenstander die versterkt was met een 4-tal MO17 meiden.
  We kregen desondanks 15, 100% kansen. Maar mede door onze haast en overzicht en 2 hele goede keepers bij de tegenstander werd het uiteindelijk slechts 0-3 voor ons. Complimentje was wel dat we geen kans hadden weggegeven.
  Na iets meer dan 10 minuten viel de 0-1, Tara werd met een mooie pass door Summer langs de verdediging weggestuurd en vrij voor de keeper plaatste ze de bal rustig in het hoekje. 5 minuten erna was het Amber die door Sylvie werd aangespeeld
  En hard binnen schoot, 0-2. Tussendoor waren er nog kansen voor Britt, Clowie, Lonneke, Summer en Tara maar die waren dus allemaal een prooi voor de keeper.
  De 2e helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, een overvloed aan dikke kansen, maar door getreuzel en gehaast werden ze gemist, Britt, Tara, Jana, Sylvie, Lonneke, Clowie en Joyce stuitten op de keeper. Tara en Lynn schoten net over en raakte Summer 2x de lat.
  Uiteindelijk maakte Britt de 0-3, en kon ze de kater van de gemiste penalty wegspoelen. Eindstand 0-3 in ons voordeel.

  De 2e wedstrijd was op 25 Januari tegen De Treffers MO15-1, een kampioen vd 2e klasse regio Nijmegen. Een leuke uitdaging aangezien wij bij onze klasse 2e werden.
  Toch was het spelbeeld een beetje identiek aan de week ervoor, veel kansen creeeren met mooie aanvallen maar vervolgens weer veel te gehaast en egoistisch, 5x met 2 man op de keeper af en dan alleen doen dan klopt het niet helemaal. Het was wel een fysiekere
  Wedstrijd als de week ervoor met meer duels, de Treffers waren vooral gevaarlijk met de lange bal op hun rechtsvoor, maar de complimenten waren voor Eva en Marit en Joyce die elkaar steeds goede rugdekking gaven zodat ze eigenlijk maar 1 schot op goal hadden.
  Een bal van 30 meter afstand was een makkelijke prooi voor Amber.
  Toch werd het nog 0-1 voor ons gelukkig. De minst mooie aanval viel in derde instantie goed voor Jana die de bal binnen frommelde.
  De 2e helft hadden we iets minder kansen maar nadat Tara, Britt en Joyce scherpte misten kon Tara na een diepe bal van Lynn de buitenspelval ontlopen en speelde ze hun keeper knap uit en tikte ze de 0-2 binnen.
  Er waren hierna nog wel wat lekkere duels maar het beste was eraf en de Treffers kon eigenlijk niet beter en zo kon Jana de 2e helft de 0 makkelijk vasthouden. Eindstand 0-2 in ons voordeel.
  De 3e en laatste wedstrijd was een duel op woensdagavond 29 Januari, uit tegen Juliana Malden MO17-1, een team uitkomend in de 2e klasse van MO17 en daar in de middenmoot eindigde met redelijk normale uitslagen.

  Een leuke uitdaging om fysiek te oefenen tegen een oudere lichting meiden. Isabel en Tess waren ziek. Dus met 14 meiden gingen we de strijd aan. Lynn van Wanrooij ging ondanks de kou lekker mee om aan te moedigen terwijl ze nog herstellende is van haar knieblessure.
  Het leeftijdsverschil was gelijk duidelijk, een flink aantal van hun meiden waren al echte dames en kwamen gelijk al opzetten met snelle dribbels. Maar vandaag waren onze meiden gelijk goed bij de les en werd er op het hele veld geen meter ruimte gegeven aan de tegenstander
  En werden de fouten van de tegenstander afgedwongen. Zo ook in de 10 minuut, toen Tara na een goede onderschepping van Summer op het middenveld ingespeeld werd en haar tegenstander uitkapte, zette ze Britt vrij voor de keeper en die maakte geen fout, 0-1.
  Vlak na de 0-1 ging het hard en effectief in tegenstelling tot de vorige 2 wedstrijden. 2 bijna identieke momenten leverden ons de 0-2 en de 0-3 op uit evenvele mogelijkheden. De 0-2 viel uit een vrije trap halverwege onze helft, Summer nam de bal snel en diep op Britt
  Die vrij voor de keeper weer degelijk afrondde. De 0-3 hetzelfde, vrije trap op dezelfde plek die snel genomen werd door Summer en ook over de verdediging viel maar dit keer was het Lonneke die hard binnen schoot, 0-3. Ook hierna bleven we akelig effectief want door een mooie combi
  Tussen Marit, Lynn en Clowie kon Britt weer diep gestuurd worden en die zette Lonneke vrij bij de 2e paal,0-4.
  De 0-5 was een rebound, een mooie bal langs de lijn van Joyce, schoot Britt de bal richting de goal en kon Lonneke haar hattrick binnen tikken.
  De 2e helft gingen we fel en hard werkend verder waar we gebleven waren. Na 3 minuten werd het 0-6 toen Clowie een steekbal op Britt gaf en raak schoot. Gelijk erna de 0-7 toen Tara weer een slangenachtige actie maakte en daarmee Lonneke vrij voor de keeper zette.
  Tussendoor hadden we nog wel 2 ballen gemist, beide keren kon de keeper redden op 2 inzetten van Britt. Toch bleef Juliana het wel proberen, respect dat ze het kopje niet lieten hangen en voor de eretreffer gingen.
  Maar vanavond viel er gewoon niets te halen, Amber moest 1x ingrijpen maar ook bij deze wedstrijd bleek de organisatie van het hele team op eigen helft ijzersterk, en een hele geruststelling voor onze voorhoede, dat als de bal voorin een keer verspeeld wordt hij al snel weer voor ons is.
  En met de diverse wissels en de voorsprong er ook nog wat ruimte was om dingen te proberen. 10 minuten voor tijd werd het zelfs 0-8 door een mooie solo van Jana die 3 man omspeelde en vanaf de achterlijn de bal goed teruglegde op Tara die vervolgens hard en zuiver binnenschoot.
  De 0-9 viel uit een corner van Jana, de bal viel op de 11 meter voor Summers voet en dacht al aan een mooie goal op haar verjaardag maar een verdediger kon nog net op de doellijn redding brengen, maar Tara lette goed op en schoot de rebound alsnog tegen het netje.
  Al met al een mooie en uiterst effectieve wedstrijd die de kater vd vorige 2 wedstrijden aan kansenmisserij wegspoelde. Een ruime uitslag maar vooral door echt teamwerk en een betrouwbare achterhoede. Klaar voor de reis naar Budel op 8 februari. Deze zijn de 1e wedstrijd goed gestart
  Met een 2-0 overwinning, aan ons om deze vorm vast te houden en hard te blijven werken zodat we niet voor niets gepromoveerd zijn en goed kunnen beginnen.

  Begeleiding MO15-1.