• Nieuwe trainer Volharding Vrouwen 1

26 mei 2020
  • Met 3 trainers voor 2 teams zit Volharding Vrouwen er komend seizoen warmpjes bij.

Goed nieuws!

Maarten van Koulil is voor aanstaande voetbalseizoen ‘20 - ‘21 de nieuwe coach van Volharding VR1.
    De 35-jarige oefenmeester heeft ruime ervaring op trainersgebied en hij begeleidt al jaren vrouwenelftallen. Gezien de huidige Corona-tijd heeft hij inmiddels afscheid genomen van Hapse Boys VR1, waar hij 3 jaar aan het roer heeft gestaan. Maarten neemt het stokje over van Geert Reijnders (trainer) en Herman van Welie(coach). Vanuit de Volharding gelederen zijn Geert en Herman het afgelopen jaar samen opgetrokken. Geert: ‘Wij zijn van mening dat er 1 persoon voor de groep moet staan die zowel de trainingen als coaching kan verzorgen. Dit biedt rust en voordelen en dat verdient deze groep gewoon.’

‘Met Maarten hopen wij een impuls aan het senioren vrouwenvoetbal te kunnen geven’, aldus Luc Cuijpers - coördinator van het vrouwenvoetbal. ‘Door de oprichting van 2 meidenteams in de jeugd 2 seizoenen geleden en met Maarten en Haijo (red. Leeuwis) aan het roer van de seniorenteams hebben wij het goed voor elkaar voor zowel komend seizoen als ook de nabije toekomst. Vrouwen 1 moet meedraaien bovenin de 4e klasse en op termijn de stap naar de 3e klasse gaan maken.’
    Maarten is niet over een nacht ijs gegaan en zijn redenen zijn treffend om te kiezen voor Volharding:
    "Volharding biedt een warme, goede omgeving om in te werken.
    De keuze van mij om bij deze club aan het werk te gaan is vooral door de uitgesproken ambitie, kwaliteit van de groep en de goede organisatie binnen de vereniging.
    Er bestaat een fijne staf bij zowel de Vr2 en Vr1, dit brengt rust en de volledige focus op het voetbal met zich mee.
    Zelf kan ik niet wachten op het nieuwe seizoen om met alle enthousiasme en motivatie een goed, sportief en gezond jaar neer te zetten. “
    Maarten is woonachtig in Cuijk en heeft ook getraind bij JVC Cuijk en Siol.

Haijo Leeuwis is al enige jaren actief als trainer/ coach bij VR2 en VR3. Naast zijn rol als wedstrijdsecretaris gaat hij komend seizoen zijn 6e jaar in bij Volharding als coach van een vrouwenteam.
    Geert Reijnders zal op de achtergrond de trainingen blijven ondersteunen.
    Hans Verheijen en Math Kersten completeren de technische staf als grensrechters bij Vr1 en Vr2.

Overigens zoeken wij nog een keepster voor komend seizoen en speelsters zijn ook welkom. Mocht je interesse hebben in een proeftraining dan kun je contact opnemen met Volharding.