• Minor - Volharding (1-0) 3-3

  8 okt 2023
 • NUTH – Volharding heeft vanmiddag op bezoek bij Minor in Nuth onnodig punten laten liggen. De roodwitten waren, in een wedstrijd waarin werkelijk van alles gebeurde, beter dan de thuisploeg, maar kwamen in Zuid-Limburg niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Daardoor staat Volharding voorlopig op een vijfde plaats in de stand.

  Volharding-trainer Jan Pruijn moest vanmiddag behoorlijk puzzelen. Vanwege blessures waren topschutter Vincent Buijssen, linksback Gijs Hendriks en controlerende middenvelder Sam Janssen niet beschikbaar. Daar kwam vlak voor de wedstrijd Sven Jenniskens nog bij. De linker aanvaller werd misselijk tijdens de busreis naar Nuth en moest noodgedwongen zijn maaginhoud legen. Daardoor nam Tim Martens zijn plek in bij het basiselftal.

  Al na acht minuten keek Volharding tegen een achterstand aan. In eerste instantie redde Volharding-doelman Bono Barten nog wel, maar in de rebound schoot Imad Tini namens de gastheren raak: 1-0. In een bijzonder open wedstrijd ging het vervolgens op en neer. Tim Martens zag zijn inzet gekeerd worden door Minor-keeper Simon Wagner. Aan de andere kant haalde Jens Biersteker de bal net op tijd voor de doellijn weg. Tom Kessels mikte namens Volharding net naast, nota bene met zijn knie. De grootste kans was in de 28e minuut voor Volharding-captain Mark Blenckers, die geheel vrij voor doel met links over schoot. Gereno Janssen krulde de bal aan de overzijde van heel ver op de lat boven de kansloze Bono Barten. Joop Daniëls, Tim Martens en Sharif Tah misten vervolgens voor de bezoekers. Zeven minuten voor rust kreeg de thuisclub een uitgelezen kans op 2-0. Marco Daniëls veroorzaakte een penalty. Swen Cornelissen pakte het buitenkansje niet uit, want zijn strafschop werd gekeerd door Bono Barten. Een poeier van Jounnes el Arbaoui vloog vervolgens rakelings naast, waardoor Minor met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht.

  Met de van een blessure teruggekeerde Stef van Dijck voor Lars van Treek begon Volharding met veel meer energie aan de tweede helft. In no time draaiden de roodwitten de wedstrijd om. Dat kwam compleet op het conto van centrumspits Joop Daniëls. Eerst creëerde hij vanuit het niets ruimte voor zichzelf en schoot hij vier minuten na rust de gelijkmaker binnen: 1-1. Drie minuten laten zette Daniëls de Vierlingsbekenaren op voorsprong. Na een prachtige één-twee-combinatie met neef Marco Daniëls was hij het eindstation: 1-2. Minor leek nu rijp voor de slacht. Weer drie minuten later schoot Marco Daniëls rakelings naast via goalie Wagner. Mark Blenckers kon alleen door op aangeven van Joop Daniëls, maar ook hij vond Wagner op zijn weg. Halverwege het tweede bedrijf werd Stef van Dijck overduidelijk neergehaald binnen het strafschopgebied, maar de pas 21-jarige scheidsrechter Kaj Fonken uit Best vond het niets. In de tegenaanval kreeg Minor een vrije trap net buiten de zestien. Deze werd fraai binnen gekruld door Jounnes el Arbaoui: 2-2. Tom Kessels toonde daarna zijn onvrede bij leidsman Fonken vanwege de niet gegeven pingel. De centrale verdediger uit Venray bleef doorgaan met protesteren, waardoor hij gelijk zijn tweede gele prent kreeg voorgeschoteld van de niet bijster consequente arbiter. Met een man minder bleef Volharding de betere ploeg. In de 72e minuut had Volharding andermaal recht op een strafschop toen Joop Daniëls binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Fonken floot nu wel, maar legde de bal tot ontzetting van Volharding buiten de zestien. Een kwartier voor het einde miste tweevoudig doelpuntenmaker Daniëls een dikke kans op aangeven van de alsnog ingevallen Sven Jenniskens. Tien minuten voor tijd leek Volharding ook nog de bietenbrug op te gaan. Minor mocht voor de tweede keer aanleggen vanaf elfmeter, nadat Rick Maassen zijn directe tegenstander neerhaalde. Jouness el Arbaoui maakte vanaf de stip zijn tweede treffer van de middag: 3-2. Volharding gaf niet op en werd vijf minuten later beloond. Een andere invaller bij de Bekenaren Steven Wassenaar schoot via een Minor-verdediger raak: 3-3. Ver in de extra tijd (scheidsrechter Fonken trok liefst een kwartier speeltijd bij, red.) raakte Rick Maassen nog geblesseerd en kon niet verder. Omdat er geen veldspelers meer beschikbaar waren, verving reservekeeper Jelle Stevens Maassen de laatste vijf minuten. Geen unicum overigens. Bijna negen jaar geleden, op 11 oktober 2014 overkwam de toenmalige reservedoelman Tim van Doorn uit tegen Mierlo Hout hetzelfde. Hij mocht toen de laatste tien minuten meedoen. In de 102e minuut kreeg Sven Jenniskens nog dé kans op de 3-4, maar de flankaanvaller haalde op het oog te snel en van te ver uit, waar hij beter op doelman Wagner af hadden kunnen gaan.

  Volgende week zondag speelt Volharding thuis tegen promovendus SV Valkenswaard, een vereniging waartegen de roodwitten in competitieverband nooit aantraden. Valkenswaard staat zesde en heeft tot dusverre net als Volharding vier punten behaald, echter wel al een wedstrijd meer gespeeld.

  scheidsrechter: Kaj Fonken (Best)
  8e min. 1-0 Imad Tini
  49e min. 1-1 Joop Daniëls
  52e min. 1-2 Joop Daniëls
  68e min. 2-2 Jounnes el Arbaoui
  80e min. 3-2 Jounnes el Arbaoui (pen.)
  85e min. 3-3 Steven Wassenaar
  toeschouwers: 65
  gele kaarten: Moreno Broggio en Danila Tsilyk (beiden Minor); Tom Kessels 2x en Mark Blenckers (beiden Volharding)
  rode kaart: 68. Tom Kessels (Volharding) 2x geel
  Bijzonderheid: 38. penalty Swen Cornelissen (Minor) gestopt door Bono Barten (Volharding)
  Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek (46. Stef van Dijck), Rick Maassen (100. Jelle Stevens), Tom Kessels, Jens Biersteker; Mark Blenckers, Rens ten Brinke, Marco Daniëls; Sharif Tah (71. Nino Janssen), Joop Daniëls (79. Steven Wassenaar), Tim Martens (71. Sven Jenniskens)