• Middenvelder Stan van de Pas verruilt Melderslo voor Volharding

14 jun 2024
  • Stan van de Pas maakt de overstap van Melderslo naar Volharding. De middenvelder (30) komt bij aanvang van het nieuwe seizoen de gelederen van de Vierlingsbeekse eersteklasser versterken. “Een mooie uitdaging”, zegt Van de Pas. “Ik wil deze kans met beide handen aangrijpen. Die komt niet altijd voorbij. Het is nu of nooit.”

Stan van de Pas, leraar wiskunde en lichamelijk opvoeding aan het Valuas College in Venlo, verloor afgelopen zondag in de play-offs met Melderslo van Heijen, waardoor zijn huidige club naar de vierde klasse degradeert. Dat is echter niet de reden voor zijn keuze voor Volharding, dat op zoek was naar een fysiek sterke centrale middenvelder die mee kan voetballen. "Na het eerste telefoontje en het eerste gesprek met de technische commissie op sportpark Soetendaal was het gevoel eigenlijk meteen goed. Ik ben nu dertig jaar, ben een laatbloeier. Als ik nog wat wil, moet ik het nu doen. Dat vond mijn vriendin Bregje Wijnhoven, die afgelopen jaar bij Somas Activia in Sint-Anthonis in de eredivisie volleybalde, ook. Zij staat er helemaal achter.” Met een lach: “Sinds ik haar en haar fanatisme ken, heb ook ik als voetballer meer peper in mijn reet gekregen, haha.”

Hij noemt zichzelf ‘een dienende speler’. “Ik kom graag de bal achterin ophalen om het spel vervolgens te verdelen, maar kan ook wat dieper op het middenveld spelen. Het liefst voetbal ik echter vlak voor de verdediging. Ik hoop dat ik snel aan kan haken bij het niveau van de eerste klasse. Natuurlijk vinden ze het bij Melderslo vervelend dat ik naar Volharding ga, maar ze snappen ook wel dat ik het op mijn leeftijd nog een keer op een hoger niveau wil proberen bij een gezellige club met een goede naam in de regio. Ik heb er zin in.”

Bij Volharding zijn ze blij met de komst van Van de Pas. “We hebben het afgelopen seizoen geëvalueerd en een van de conclusies was dat we lengte en fysiek op het middenveld misten”, zegt Rob Branje, voorzitter van de technische commissie. “Met Stan denken we een speler in onze selectie te hebben die die rol perfect in kan vullen. We wensen hem in ieder geval heel veel succes en plezier bij onze mooie club.”