• Marvin Chirino stopt als hoofdtrainer Volharding 2

  22 dec 2022
 • Marvin Chirino (40) heeft besloten aan het eind van het seizoen te stoppen als trainer-coach van het tweede team van Volharding, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse en daarin momenteel de zesde plek bezet.

  De Boxmerenaar behaalde enkele maanden terug zijn trainersdiploma Uefa-C en is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen als verantwoordelijk trainer-coach van de reserves van de Vierlingsbeekse eersteklasser. “Dat ik mijn contract als hoofdtrainer van het tweede team niet verleng, komt voor niemand binnen de club als een verrassing. Dat heb ik vorig jaar al aangegeven. Na vier jaar is het goed om een nieuwe weg in te slaan. Ik ga tijdens de kerstperiode eens nadenken wat ik volgend seizoen wil gaan doen.”

  Met het diploma UEFA-C mag de goedlachse Chirino voetbalclubs tot en met de vierde klasse trainen en coachen. “Maar het moet op korte en langere termijn ook te combineren zijn met mijn huidige werkzaamheden. Want als ik als hoofdtrainer ergens begin, dan wil ik vol energie voor een periode van drie, vier jaar gaan. Net zoals met Volharding 2 is gebeurd, want dan kun je als trainer ook echt iets opbouwen. Ja, ik heb zeker de ambitie om als hoofdtrainer bij een mooie club in de regio aan de slag te gaan, maar het is nu echter nog onzeker of dat komend seizoen of een seizoen later zal zijn. Dat besluit wil ik in januari definitief nemen.” Met een lach: “Maar belangstellende clubs kunnen me natuurlijk altijd bellen.”

  De clubman Chirino, die in het verleden ook speler en assistent-trainer bij het eerste elftal van Volharding was, is de club dankbaar voor de kansen die hij kreeg om zich verder te ontwikkelen als trainer-coach. “Zeker. Als assistent bij het eerste team en als hoofdtrainer van het tweede heb ik veel geleerd en ben ik gegroeid in mijn rol. Maar dat is ook niet zo gek als je nauw en prettig mag samenwerken met hoofdtrainers als Sjoerd van der Coelen, Johan Vullings en nu Jan Pruijn. Mede dankzij hen, en natuurlijk door het volgen van de cursus UEFA-C, heb ik zowel technisch als tactisch stappen kunnen zetten. Die kennis en ervaring kan ik natuurlijk goed gebruiken als hoofdtrainer van een eerste team. Maar eerst gaan we het seizoen met Volharding 2 natuurlijk netjes afsluiten. Want dat verdienen de spelers en dat verdient de club Volharding.”

  Volharding gaat ook op zoek naar een opvolger voor Danny Blenckers, die aan het eind van het seizoen (vanwege de tijdrovende combinatie assistent, werk en privé) stopt als assistent-trainer van het tweede team.

 • Marvin (midden) op een archieffoto met Voorzitter Technische Commissie Rob Branje en Dennis Rikken