• Mark Blenckers gaat door: ‘Nog geen zin om te stoppen’

    10 jun 2022
  • Mark Blenckers blijft de selectie van Volharding trouw. De 36-jarige aanvoerder heeft besloten er nog een seizoen aan te plakken bij de Vierlingsbeekse club, die na de titelwinst in de tweede klasse F komend seizoen uitkomt in de eerste klasse. “Ik ben topfit en heb gewoon nog geen zin om te stoppen op het hoogste niveau. Ik denk dat er nog rek in de groep zit en kijk uit naar een nieuw avontuur in de eerste klasse.”

    De clubicoon van Volharding speelde afgelopen seizoen zijn 350ste wedstrijd voor de roodwitten. Daarvoor − en vanwege het bereiken van de grens van honderd doelpunten − werd hij onlangs door de club in het zonnetje gezet. Natuurlijk kende hij twijfels, zeker omdat velen tegen hem zeiden dat het mooi afscheid nemen is met een titel. “Maar dat is me te makkelijk. Ik ben er gewoon nog niet aan toe”, zegt de voetballiefhebber bij uitstek. “Ik geniet nog altijd te veel van het spelletje en de sfeer binnen de club. De kern van het eerste team blijft grotendeels intact en met de nieuwelingen erbij denk ik dat we een selectie hebben die het niveau in de eerste klasse zeker aankan. Ik heb het gevoel dat de groep als geheel nog verder kan groeien.”

    Hij nam het besluit in overleg met zijn familie. “Natuurlijk, want ook mijn gezin moet erachter staan, maar zij snapten me helemaal en zien ook hoeveel plezier ik er nog aan beleef. Daarnaast heb ik ook gesproken met enkele mensen binnen de club en gebeld met de nieuwe trainer Jan Pruijn, die me vertelde dat hij me er erg graag bij wil houden. Opgeteld bij het feit dat we een gezellige groep hebben, inclusief het tweede elftal, was het voor mij duidelijk: ik ga met veel plezier en ambitie nog een jaar door. Want Volharding is en blijft voor mij de mooiste club die er is.”