• ‘Kroonprins’ Eric Meijers en scheidsrechter Shona Shukrula ook naar Studio Soetendaal

26 apr 2022
  • Tickets
  • De Nijmeegse voetbaltrainer Eric Meijers, die onlangs zijn biografie ‘Van kroonprins tot kutkeeper’ presenteerde, en scheidsrechter Shona Shukrula, die binnenkort als eerste vrouwelijke arbiter haar debuut hoopt te maken in het betaalde voetbal, zijn als hoofdgasten toegevoegd aan de ‘line-up’ van Studio Soetendaal op vrijdag 20 mei in kantine De Soeten Inval van Volharding. Ook columnist Wim Moorman en singer-songwriter Willem Striekwold zijn van de partij tijdens deze tweede editie van het voetbalcafé.

Eric Meijers is ex-coach van onder meer Achilles’29, Hatert, JVC Cuijk, Helmond Sport en RKHVV uit Huissen. ‘Van kroonprins tot kutkeeper’ is het levensverhaal van zijn lange trainerscarrière, waarin hij onder meer vertelt over de hoogtepunten bij Achilles’29 en de teloorgang van de club. Ook de succesjaren bij Hatert komen aan bod.

Shona Shukrula is de eerste vrouwelijke official in het betaalde voetbal. Deze officier van justitie uit Alkmaar voetbalde tot haar 17e bij AFC’34 in haar woonplaats. Daar werd zij tevens clubscheidsrechter. In het seizoen 2009/2010 ging zij wedstrijden fluiten voor de KNVB. In 2010 werd zij opgenomen in het KNVB Talententraject. Shona Shukrula, die een relatie heeft met FC Emmen-speler Jeff Hardeveld, heeft een droom: ze wil de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal worden. Als het aan haar ligt, is dat debuut liever vandaag dan morgen. Wellicht komt haar voetballende vriend ook mee naar het voetbalcafé in Vierlingsbeek.

Eerder was al bekend dat sportbestuurder Michael van Praag, trainer-coach Jan Pruijn en buutreedner Daniël Schmitz en het kampioenselftal van vrouwen 1 hun opwachting maken tijdens Studio Soetendaal. Aanvang 19.30 uur.

Het voetbalcafé is een kruising tussen de tv-programma’s Voetbal Inside en De Wereld Draait Door, maar dan in de typische Volharding-stijl. De komende weken wordt het programma verder aangevuld met een aantal verrassende onderwerpen en wordt de gastenlijst definitief ingevuld.

De kaartverkoop verloopt via de website van Volharding en de entree bedraagt 7,50 euro, inclusief twee consumptiebonnen. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar (op=op).

Voor vragen of opmerkingen kan contact worden opgenomen met de organisatie via Ron van Daal (ronvandaal71@gmail.com) of Ron Koenen (info@koenenmediaencommunicatie.nl).

• Tickets