• Jordy Wijnhoven eerste aanwinst Volharding

    12 apr 2022
  • Jordy Wijnhoven gaat in het nieuwe seizoen voetballen bij Volharding. De Cuijkenaar, die net als de nieuwe trainer-coach Jan Pruijn eind 2021 stopte bij de amateurs van eersteklasser NEC, is duidelijk over zijn keuze voor de Vierlingsbeekse tweedeklasser. “Ik ben 28 jaar en wil nog een aantal jaren op een mooi niveau voetballen bij een club waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan. Volharding lijkt me een club die bij mijn ambities en mijn persoon past.”

    Jordy Wijnhoven is geboren en getogen in Groesbeek. Hij speelde in de jeugd van De Treffers en verdedigde ook de clubkleuren van verenigingen als Groesbeekse Boys, Rood Wit, Germania en Quick 88 in Nijmegen. Hij is van beroep Barber bij The Barberstation in Nijmegen en kon samen met zijn vriendin Kimberley op 23 oktober 2021 zoon Mason begroeten. “Ik wilde na mijn recente ervaringen voetballen bij een stabiele club in de buurt van Cuijk. Volharding heeft een goede naam in de regio en was op zoek naar een speler met ervaring. Iemand die op meerdere plekken kan voetballen ook. Ik heb centraal in de aanval gespeeld, maar kan ook links- of rechtsbuiten of op het middenveld voetballen.” Met een lach: “Ik heb bij NEC amateurs als rechtspoot zelfs linksback gespeeld. Als het moet in het teambelang, dan moet het. Daar doe ik niet moeilijk over. Ja, natuurlijk is het fijn dat ik Jan Pruijn als trainer ken, maar dat heeft niet de doorslag gegeven. Ook bij Volharding zal ik me moeten bewijzen.”

    Wijnhoven, wiens vader John en oom Frank bij profclub NEC voetbalden, is de eerste aanwinst voor Volharding, dat na dit seizoen de tweelingbroers Jordy en Melvin de Klijn uit Sint Hubert terug ziet keren naar hun oude club Juliana Mill. Kas van den Bosch gaat na de zomer voetballen bij Olympia’18, de vereniging uit zijn woonplaats Boxmeer. “Dat Jordy, Melvin en Kas vertrekken was geen grote verrassing voor ons”, zegt Roel Zwartjens, die namens de technische commissie de gesprekken met de spelers voerde. “Alle drie lossen ze daarmee hun eerdere belofte in om terug te keren naar hun oude club. Natuurlijk vinden we dat jammer, we hadden ze graag gehouden, maar nemen in goede harmonie afscheid van elkaar en ze weten ook dat ze altijd welkom zijn en blijven bij onze club. We hopen ook voor hen dat ze met een prijs afscheid kunnen nemen van Volharding.”

    Voor de rest lijkt de selectie grotendeels intact te blijven. “Enkele spelers stonden in de belangstelling van andere clubs, maar hebben besloten bij Volharding te blijven. Daar zijn we natuurlijk blij om. We willen de groep zoveel mogelijk intact houden en gericht op bepaalde posities versterken. Niet halen om te halen. We zijn blij met de komst van Jordy. Van beide kanten was er een klik, dus we waren het gelukkig snel met elkaar eens”, zo besluit Roel Zwartjens.