• Jan Goossens overleden

  8 jun 2024
 • Oud-gemeentesecretaris Jan Goossens uit Vierlingsbeek is woensdag overleden. De in Vierlingsbeek woonachtige Goossens werd 82 jaar.

  Jan Goossens was een politiek en bestuurlijk geëngageerd en belezen man met – in al zijn bescheidenheid – een duidelijke eigen mening. Hij nam tijdens de laatste raadsvergadering van de toenmalige gemeente Vierlingsbeek, in december 1997, na veertig jaar overheidsdienst, afscheid als gemeentesecretaris. Goossens was sinds 1985 werkzaam als secretaris bij de gemeente Vierlingsbeek en besloot aan de vooravond van de herindeling met Boxmeer vervroegd van zijn pensioen te gaan genieten.

  Bij zijn afscheid ontving hij niet alleen de erepenning van de gemeente Vierlingsbeek en een schilderij van de watermolen, maar ook veel lovende woorden van de politiek. Jan Koopmans van de PK-fractie omschreef hem als een ‘goede vertrouwenspersoon, die midden in de samenleving stond’, zo blijkt uit een verslag van die vergadering in het Venrayse nieuwsblad Peel en Maas van woensdag 24 december 1997. Tijdens zijn loopbaan werkte Jan Goossens als ambtenaar in respectievelijk Mill, Gennep, Ravenstein en Udenhout. Na zijn huwelijk met de uit Hegelsom afkomstige Gonny van Rens gingen ze wonen in Udenhout. Hier werden hun zoon Paul en dochter Christel geboren. In 1973 verhuisde het gezin naar Vierlingsbeek, waar Jan Goossens ambtenaar Ruimtelijke Ordening/ Grondzaken werd.

  Voor en na zijn pensionering was hij zeer betrokken bij de Vierlingsbeekse gemeenschap in de vorm van bestuursfuncties bij het kerkbestuur, Stichting Volkshuisvesting (Wonen Vierlingsbeek) en contactpersoon tussen gemeente en de vrijwillige brandweer. Tevens was hij 42 jaar collectant in de kerk en vervulde hij enkele jaren de functie van ouderenadviseur.

  Jan Goossens was een groot sportliefhebber. Hij was zelf een actief en fanatiek volleyballer en trainer bij Advendo uit Vortum-Mullem en bij fusieclub Avance. Later werd hij fanatiek badmintonner en de laatste jaren legde hij zich toe op fitness. Hij was ook jarenlang jeugdleider van de E1 (huidige JO11) en gastheer bij voetbalclub Volharding in zijn woonplaats. Ook volgde hij de sportverrichtingen van zijn kleinkinderen Rick en Esther op de voet.

  Er kan persoonlijk afscheid worden genomen van Jan Goossens op maandagavond van 18.00 tot 18.30 uur in het Uitvaartcentrum Boschhuizen, Spurkterdijk 40 in Oostrum. De afscheidsdienst vindt plaats op dinsdag 11 juni om 11.00 uur in de Laurentiuskerk in Vierlingsbeek.