• Internationaal toernooi Volharding ‘één groot voetbalfeest’

  5 jun 2024
 • “We hebben een fantastisch toernooi achter de rug!” Jeugdvoorzitter Antwan Bouten kijkt maandagmiddag trots terug op het Volharding International Football Tournament, dat afgelopen zaterdag en zondag op sportpark Soetendaal werd gehouden en zestig ploegen uit Nederland, Duitsland en Engeland kon begroeten. “Ik schat dat we over beide dagen ruim drieduizend mensen op ons sportpark hadden, inclusief spelers. Dat is toch ongekend?”

  Het regende na afloop dan ook complimenten voor de organisatie. Zowel van deelnemers, begeleiders als toeschouwers. “Maar die geef ik graag door aan alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om dit toernooi te organiseren”, vervolgt Bouten enthousiast. “We konden rekenen op de inzet van circa veertig clubscheidsrechters en evenzoveel vrijwilligers voor allerlei hand- en spandiensten, zoals het opbouwen van de tenten en het schoonhouden van het sportpark. Er waren tientallen rommelprikkers in de weer. En, oh ja; er zijn ook nog 450 eieren gebakken voor het ontbijt en driehonderd barbecuepakketten doorheen gegaan.”

  Of er een derde editie van het toernooi voor O11-, O12-, O13-, O14-, en O15-teams komt, weet de jeugdvoorzitter nu nog niet. “Dat besluiten we na de evaluatie die we binnenkort houden met onze werkgroep en onze vrijwilligers. Want zonder vrijwilligers, geen toernooi! We hebben ons als dorpsclub opnieuw de kaart gezet. Een Engelse trainer van een regioteam uit Oxford noemde het ‘amazing’ dat wij als Volharding een toernooi van dit formaat en met deze formule kunnen organiseren. Ik denk dat hij daarmee niks verkeerd heeft gezegd.” Met een lach: “Ja, sorry, ik zit nog altijd vol adrenaline. Het was één groot voetbalfeest!”

  Klik hier voor meer foto's (diverse fotografen)

  Klik hier voor foto's (Bas Delhij)