• Internationaal jeugdtoernooi bij Volharding op 3 en 4 juni

    10 apr 2023
  • Volharding houdt voor het eerst in zijn historie een internationaal jeugdvoetbaltoernooi. Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek is in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 juni het toneel van het zogeheten Volharding International Football Tournament. Het evenement is bedoeld voor de teams onder elf, twaalf, dertien, veertien en vijftien jaar. “Het is niet alleen een mooi toernooi voor ploegen die hun krachten willen meten met leeftijdsgenoten uit binnen- en buitenland, maar ook een prachtige afsluiting van het voetbalseizoen”, zegt jeugdvoorzitter Antwan Bouten enthousiast.

    Bij Volharding zaten ze al een aantal jaren te broeden op wat nieuws, legt Bouten uit. “Na ons traditionele E- en F-toernooi wilden we weer eens wat anders. Na gesprekken met onze vrijwilligers en het jeugd- en hoofdbestuur hebben we toen besloten om vol voor een internationaal tweedaags toernooi te gaan. Een evenement dat zowel sportief als organisatorisch staat als een huis. Het ideale teamuitje. De teams kunnen op sportpark Soetendaal overnachten in eigen tenten, maar ook een of meerdere tenten huren. Dit is tevens mogelijk inclusief ontbijt. Ja, natuurlijk kost het tijd en energie op zo’n groot toernooi met deelname van clubs uit binnen- en buiteland op touw te zetten, maar als één club het kan, dan is het Volharding wel. Zonder veel pr hebben zich via onze contacten nu al 50 teams uit meerdere landen aangemeld. Onze camping is vanaf vrijdag 2 juni geopend. We gaan er met z’n allen gewoon één groot voetbalfeest, inclusief een spetterende feestavond op de zaterdag, van maken.”

    Op zaterdag 3 juni staan de poulewedstrijden op de rol. Op zondag 4 juni worden de resterende wedstrijden in de poule, de duels in de knock-outfase en de finales gespeeld.

    Opgave en meer informatie via onderstaande link: www.tournify.nl/live/volharding