Zondag 24 maart 2002 Volharding - G.S.V. 28 0-0 2-0

Zondag 24 maart 2002: Volharding - G.S.V.'28 (0-0) 2-0

Zondag 24 maart 2002: Volharding - G.S.V.'28 (0-0) 2-0

Karakteristieken

scheidsrechter: H. Jaspers (Uden)
53e min. 1-0 Kristian Michiels
67e min. 2-0 Dennis Barten
toeschouwers: 200
gele kaarten: Kristian Michiels (Volharding); Mike Deswijzen (G.S.V.'28)
Opstelling Volharding: Gert Custers; Joris van de Weegh, Bas Derkx, Maikel Fransman; Peter van Rhee (85. Bob Verdijk), Denny van Veghel, Lex Verdijk (83. Gijs Ermers), Nermin Hamzic; Dennis Barten, Tom van Mil, Kristian Michiels.

VIERLINGSBEEK - Volharding is er eindelijk in geslaagd haar eerste thuisoverwinning teboeken. Zeer verrassend maar volkomen verdiend werd G.S.V.'28 uit Genhout, de nummer drievan de ranglijst met een nederlaag naar huis gestuurd. Hoe vreemd voetbal soms kan zijnbleek deze middag op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. De minst scorende ploeg totnog toe in de eerste klasse D won tegen het team met de beste verdediging tot dusverre.Door de overwinning heeft Volharding nu weer stuivertje gewisseld met R.K.O.N.S. uitLandgraaf en staat men weer net boven de bedreigde streep.

Het is opmerkelijk om te zien hoe Volharding in twee weken tijd een metamorfose heeftondergaan. Veertien dagen geleden werd thuis nog kansloos verloren van middenmoter S.V.N.en het spel was niet om aan te zien. Vorige week viel er bij de Roodwitten tegen E.V.V.,ondanks een 2-0 nederlaag, echter opeens een opgaande lijn te ontdekken. Deze werdgistermiddag tegen G.S.V.'28 verder doorgetrokken. Volharding leverde een perfecteteamprestatie en speelde als herboren. Er was weer spelvreugde te ontwaren en het publiekwerd getrakteerd op goed verzorgd veldspel met een aantal uitstekende combinaties. Als deVierlingsbekenaren wat zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen, had de overwinningnog groter uit kunnen vallen.

Volharding begon zeer agressief aan het duel tegen G.S.V.'28. Met verzorgd spel werd decounterploeg uit Genhout op eigen helft vastgezet. Veel meer dan wat kleine kansjesleverde dat in de eerste helft echter niet op. Lex Verdijk kon na vier minuten spelen netniet bij een voorzet van Dennis Barten. Dezelfde Barten zag z'n volley na een kleinkwartier net naast de voor hem verkeerde kant van de paal gaan. De zeer ijverige spits Tomvan Mil was tot drie keer toe dreigend. Eerst zag hij een kopbal gekeerd door de doelmanvan G.S.V.'28, daarna was z'n inzet met de buitenkant van de voet te zacht en de derdekeer onderschepte hij een terugspeelbal op de keeper, maar caramboleerde het leder langshet doel.

Met een op het middenveld heersende Denny van Veghel en Nermin Hamzic was het team vaninterim-coach Wiel Franssen in de tweede helft een stuk effectiever. Na 52 minuten spelenzag opnieuw Tom van Mil z'n kopbal gepakt door de E.V.V.-goalie, maar een minuut later washet wel raak. Mooi voorbereidend werk van Lex Verdijk werd afgerond door linkerspitsKristian Michiels: 1-0. Halverwege het tweede bedrijf verdubbelde Dennis Barten devoorsprong. Tom van Mil legde de bal met hoofd panklaar voor Lex Verdijk, diens lobje overde keeper belandde bij Barten en die had geen enkele moeite om z'n vierde treffer van hetseizoen aan te tekenen: 2-0. G.S.V.'28 stond er bij en keek er naar. Daarna speeldeVolharding alle frustratie van het tot dusverre desastreuze seizoen van zich af, zo leekhet. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Kristian Michiels schoot rakelingsvoorlangs. Maikel Fransman maakte alleen voor het E.V.V.-doel de verkeerde keuze, hijschoot zelf in plaats van af te geven op een medespeler. De mooiste aanval van dewedstrijd, vlak voor tijd werd uiteindelijk door Dennis Barten net naast het vijandigedoel gewerkt. Trainer Wiel Franssen was in z'n nopjes met de prestatie van z'n team:"We hebben drie weken lang keihard getraind en zijn fysiek nu in orde. Het heeft eentijdje geduurd, maar vandaag hebben we laten zien dat we nog altijd heel goed kunnenvoetballen. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst."

Voorbeschouwing
Op tweede paasdag gaat Volharding op bezoek bij koploper Deurne. Als de resultaten tijdenshet inhaalprogramma op paaszaterdag gunstig zijn voor Deurne kunnen zij tegen Volhardingreeds kampioen worden. In het openingsduel van dit seizoen kregen de Vierlingsbekenaren opeigen veld een pak slaag van de titelkandidaat nummer een: 1-7. Voor de wedstrijd tegenDeurne speelt Volharding a.s. dinsdag eerst nog een bekerwedstrijd. Op het eigen sportparkSoetendaal treden de Roodwitten om 20.00 uur aan tegen de koploper uit de hoofdklasse B,U.D.I.'19/Beter Bed.


« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @SVDeurne: ⚽️🔜| ѕcнeмa voor ĸoмende weĸen! @RKVV_Erp @rkvvvolharding @Vianen_Vooruit @Sparta25 @GSV28 @RKSVMierloHout1 @NWCAsten @ZSVZe…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Ook het amateurvoetbal is 'los'. @SSS18Overloon is gisteren gestart, @Vianen_Vooruit vandaag. Eerste training @bsvolym…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mega interview met Johan Vullings trainer van @rkvvvolharding https://t.co/y42JSPJ5WD
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Districtsbeker: @rkvvvolharding tegen oude trainer @Coelen80, rivaal @SSS18Overloon naar Maastricht en @bsvolympia18 t…

Volg Volharding