Zondag 22 september 2002 Volharding - Margriet 1-0 3-1

Zondag 22 september 2002: Volharding - Margriet (1-0) 3-1

Karakteristieken

scheidsrechter: P. Lucassen (Sevenum)
36e min. 1-0 Maikel Fransman
62e min. 2-0 Patrick Korsten
84e min. 2-1 Rutger Zorge
93e min. 3-1 Erik Ermers
toeschouwers: 350
gele kaarten: Farley Matagora en Jurgen van Rijswijk (Margriet)
Opstelling Volharding: Gert Custers; Peter van Rhee, Bas Derkx, Richard van Daal, Harm Litjens (46. Bob Verdijk); Joris van de Weegh, Gijs Ermers (73. Erik Ermers), Ralph Wolters; Patrick Korsten (77. Jusuf Jasarevic), Maikel Fransman, Dennis Barten.

VIERLINGSBEEK - Volharding is na drie wedstrijden nog altijd zonder puntverlies.Afgelopen zondag werd promovendus Margriet uit Oss in eigen huis met 3-1 verslagen.Makkelijk ging dat niet, met name niet omdat de Roodwitten veel te onzorgvuldig speeldenen slordig waren in de afwerking. Toen invaller Erik Ermers z'n rentree in blessuretijdopluisterde met een treffer waren de Bekenaren pas echt zeker van de overwinning.

Het duel begon van de kant van Volharding alleraardigst maar verder dan wat kleine kansjesvan Joris van de Weegh, Gijs Ermers en Richard van Daal kwamen de mannen van trainer ChrisBurhenne niet. Margriet pakte na een kwartier het initiatief en dat resulteerde een paargrote mogelijkheden voor Jack Janssen (2x) en Mark Beekmans echter zonder resultaat voorde Ossenaren. Volharding verzuimde in het vervolg van de eerste helft om druk te zetten opde niet al te sterke verdediging van de gasten. Toen dat eindelijk wel gebeurde werd hetmeteen gevaarlijk. Na een half uur werd spits Maikel Fransman neergetrokken in de zestienmeter, maar scheidsrechter Lucassen uit Sevenum weigerde de bal op de stip te leggen.Zeven minuten later haalde de Wellerlooienaar echter zijn gram. Na prachtig voorbereidendwerk van Dennis Barten belandde de bal bij linksback Harm Litjens, die vanaf links hetleder hoog voor zette op het hoofd van Fransman en deze knikte perfect raak: 1-0. Het wasal z'n derde competitietreffer in evenzovele wedstrijden. Vlak voor rust had Fransmanopnieuw kunnen scoren, toen hij een fout van Margriet-aanvoerder Roy Maasdijk verzuimde afte straffen.

Direct na rust kreeg Volharding diverse kansen om het duel te beslissen. Eerst zag Richardvan Daal zijn vrije trap uit de kruising getikt worden door de doelman van Margriet Bobvan der Star. Daarna treuzelde Maikel Fransman te lang met schieten vrij voor Van der Staren schoot Gijs Ermers in het zijnet. Na een uur spelen pareerde Van der Star wederom eenschitterende vrije schop van Richard van Daal. Twee minuten later was het echter wel raak.Een corner van Ralph Wolters werd door Richard van Daal doorgekopt voor de voeten vanPatrick Korsten, die alleen maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten: 2-0. Degastheren vergaten hierna het hoofd koel te houden en de rust te bewaren. Een opstootjeaan de zijlijn gaf de aanzet tot een slotoffensief van de bezoekers. Nadat Gijs Ermersdoor een elleboog werd geveld werd van Jurgen van Rijswijk, die daarvoor slechts bestraftwerd met geel, leek Volharding het hoofd helemaal te verliezen. Slecht uitverdedigen aanVolharding-kant gaf Margriet zes minuten voor tijd uiteindelijk nog uitzicht op eengelijkspel. Invaller Rutger Zorge zorgde voor de 'AnschluĂźtreffer': 2-1. Metdichtgeknepen billen slaagde Volharding er uiteindelijk toch in om de drie punten inVierlingsbeek te houden. Ver in blessuretijd maakte Erik Ermers -terug na een afwezigheidvan zes weken door een enkelblessure- aan alle onzekerheid een einde. De van N.E.C.teruggekeerde centrumspits had precies twintig minuten nodig voor z'n eerste doelpunt. Opde voor hem karakteristieke manier zette hij z'n lichaam er goed in om de bal af teschermen, draaide bij z'n directe tegenstander weg en schoot de 3-1 eindstand binnen.

Voorbeschouwing
Komende zondag gaat koploper Volharding op bezoek bij SV Blerick. Deze ploeg staatmomenteel derde in de stand met vier punten achterstand. Tegen SV Blerick heeft Volhardingnog wat goed te maken, want op kermisdinsdag verloren de Roodwitten in de voorbereidingthuis met liefst 3-0.

• @rkvvvolharding Voor Volharding 1, zoeken we een tegenstander voor 14e, 16e of 18e januari in Vierlingsbeek op kunstgras.
  • @rkvvvolharding RT @dgsportmaasland: De Klijn zorgt voor stunt Volharding tegen ZSV https://t.co/tM4UZlGjyt
  • @rkvvvolharding Volharding wint met 1-0 van @ZSVZeilberg !
  • @rkvvvolharding RT @ZSVZeilberg: 71' Een ZSV aanval wordt onderbroken door een niet bestrafte overtreding op Thijs Meulendijks en uit de tegenstoot scoort…