Volharding/Sambeek MO15-1 vs Boekel Sport MO15-2

Gepubliceerd op 06 december 2019

Vandaag de wedstrijd tegen Boekel 2, nimmer laatst, een op papier hele andere tegenstander dan vorige week…… Maar voetbal blijft voetbal, als het ff niet loopt zitten er altijd verrassingen tussen.
We begonnen aan de wedstrijd met 14 speelsters omdat onze laatste vrouw Eva plotseling de griep kreeg, Tara was ook niet helemaal fit de nacht doorgekomen en moest smorgens nog even met MO13 meedoen.
Je zou verwachten na de wedstrijd van vorige week dat de meiden zouden doorpakken maar niets bleek minder waar, veel twijfel en angst zat er in het team en het oogde heel onsamenhangend, de paar meiden die er nog wel voor gingen lukte het niet alleen.
Duidelijk is dus wel bij ons dat we een goed team hebben maar dan moeten we allemaal volle bak geven/durven. Ondanks dat er een officiele scout van de KNVB was, gebeurde er de 1e 20 minuten niets tot het moment van de wissels kwam en Lynn dacht dan maar met een afstandsschot daar verandering in te brengen.
Deze werd gestopt door de keeper maar haar uittrap kwam al snel bij Lonneke terecht en die gaf Amber een niet te missen assist, 1-0. Daarna kwamen ook meteen de wissels Tara, Britt en Puck kwamen erin voor Amber, Isabel en Nora (de laatste 2 hadden toch nog een beetje last van pijntjes).
Het leek wel een startsein want plots begon het te draaien, op onze authentieke manier werd de tegenstander collectief afgejaagd. Resultaat, gelijk de 2-0, weer een schot van Lynn lag aan de basis want via een verdediger kwam de bal bij Tara en die schoot resoluut binnen.
Totaal onverwacht viel een minuut later de 2-1 binnen, een zeldzame communicatiefout tussen Marit en Jana bood Boekel in 2 instanties de kans om binnen te schieten. Binnen 2 minuten was er gelukkig alweer de 3-1, dit keer een goede lage voorzet van Lonneke die Tara goed inschoot. Dit was zo een knak momentje van de tegenstander want plots was er geen houden meer aan omdat je het geloof bij Boekel snel zag wegebben. De 4-1 viel uit een mooie crossbal over de verdediging van Boekel die Britt knap in het hoekje afrondde. De 5-1 was een mooie solo van Clowie die zo haar eerste doelpunt kon vieren Vlak ervoor lag de keeper nog in de weg.

In de rust toch nog duidelijk gemaakt dat er meer te halen viel en wat puntjes aangemerkt. Dit had een goede uitpak, en liepen we razendsnel uit naar 11-1. Er werd feller gespeeld en elkaar ook de bal gegund (soms zelfs teveel).
De 6-1 na een mooie steekbal van Britt op Tara. De 7-1 was een hele mooie, een ½ tje tussen Summer en Tara werd met een mooie stift over de keeper gelegd door Tara. De 8-1 werd opgepakt door Clowie zelf en met een bekeken schot knap in de verre hoek geschoten. De 9-1 kwam van de achterlijn na een mooie actie van Britt
Werd de bal voor gegeven op Lonneke die hem alleen hoefde in te tikken. De 10-1 was weer voor Tara nu uit een steekpass van Lonneke. De 11-1 was een mooie goal van achteruit, Lynn onderschepte een combinatie van Boekel en gaf de bal op Clowie, die de bal met links verlengde op Britt, die maakte geen fout vrij voor de keeper.
Nu stokte het even qua doelpunten, er werd nog wel mooi gecombineerd maar hun keeper kon nu een paar ballen van Puck, Summer 2x en Lonneke pareren. Vlak voor tijd viel toch nog de 12-1, Nora speelde Sylvie in en die schoot op Tara, met een mooie controle slalomde ze langs de laatste vrouw en langs de keeper,
Ze kon hem zelf binnenlopen maar liet de bal aan Britt die het laatste zetje gaf. Ook Boekel kreeg nog een mogelijkheid maar door goed ver uit haar doel te rennen schoot Jana net op tijd de bal weg. In de laatste seconden poogde Boekel nog een bal weg te trappen maar werd deze geblokkeerd door Summer en kon Lonneke vrij doorlopen en met een mooie volley de 13-1 maken. Een heel effectieve middag uiteindelijk na een stroef begin en met niet altijd even goed passes maar door een hoop inzet en een niet zo een sterke tegenstander werd de grootste overwinning tot nu toe behaald. Volgende week de 7e de uitwedstrijd naar middenmoter Asten/Someren.
Tegelijkertijd speelt Achates in Boekel hun kampioenswedstrijd. Deze wedstrijd winnen en we zijn zo goed als zeker 2e. Enige kaper op de kust is Olympia die dan tegen nummer 4 Venray speelt.

Als het dan goed is spelen we op de 18e nog tegen Vios ’38 nadat deze wedstrijd op hun verzoek al 2x verplaatst is.

Leiders MO15-1

Fout: API koppeling ontbreekt