Volharding JO9-1 kampioen

Gepubliceerd op 24 november 2018

Volharding jo9-1 VS Wittenhorst jo9-1 3-2

"Eind goed, al goed"

Zaterdag 24 november, een koude, gure morgen waarop Volharding met een 8e overwinning het kampioenschap in de hoofdklasse veilig kon stellen.

Het was koud, nat en nog eens koud, maar dat weerhield de ruim 60 toeschouwers naast de kant er niet van om richting sportpark Soetendaal af te reizen. Volharding, tot nu toe nog steeds ongeslagen, zou immers kampioen worden bij een overwinning.

Na een goede warming up verschenen beide teams op "de bühne".

Stef, die namens Volharding de aftrap nam, mocht het spel starten. Volharding begon meteen goed te combineren. In een 1-3-1-1 formatie, waar de flanken de hele linker- en rechterkant moesten bestrijken, nam Volharding het initiatief. Jaydey passte de bal naar Levi, Levi op Joah en die had vrij baan naar de goal. De behendige middenvelder van de roodwitten bleef uiterst kalm en ronde beheerst af! 1-0 voorsprong in de 3e minuut.

Verdiend op voorsprong, maar Wittenhorst liet zich vandaag niet naar de slachtbank leiden. De ploeg uit Horst werd in de heenwedstrijd immers op een 12-2 nederlaag getrakteerd.

Wittenhorst deed wat terug. In de 5e minuut trokken de oranje zwarten de stand gelijk. De bal werd in de verre hoek binnen geschoten. 1-1.

Opnieuw beginnen...

Volharding ging steeds onrustiger spelen. Ballen kwamen niet meer aan bij een medespeler en de aannames werden steeds slechter, waardoor het balbezit steeds over en weer ging.

In de 11e minuut van de wedstrijd werd Max aan de rechterkant van het veld de diepte in gestuurd door Lars. Max kwam in een moeilijke positie om tot scoren te komen. Stef stond al goed gepositioneerd voor de goal, maar Max krulde de bal zelf binnen met zijn linkerbeen. Volharding weer op voorsprong en virtueel weer kampioen.    2-1.

In de rust stonden zowel onze mannen als die van Wittenhorst te rillen van de kou. Besloten werd om snel door te spelen. Valencio ging voetballen, want hij was ondertussen veranderd in een ijsblok.

Max nam zijn keepershandschoenen over en ging zorgen voor 0 tegengoals in 20 minuten, aldus de goaltjesdief zelf.

Direct na rust kreeg onze nieuwe "gelegenheidspits" Valencio de ideale mogelijkheid op de 3-1. Na een mooie solo kwam hij oog in oog met de keeper van Wittenhorst. Valencio verzuimde helaas om de marge te vergroten en schoot via de buitenkant van de paal langs.

Het spelletje ging weer wat meer op en neer. Tim en Rowan moesten soms met handen en voeten ingrijpen om de aanvallers van Horst bij de goal van Max weg te houden. Max verrichte een goede redding en liet zien zich aan zijn afspraak te willen houden.

In de 24e minuut deed Joah wat Valencio kort daarvoor nog niet wist te doen, namelijk de marge vergroten. Aan de rechterkant van het veld ontsnapte de nog jonge middenvelder aan de Wittenhorst defensie. Op snelheid naar de goal waar Stef en Joah in een 2 tegen 2 situatie belandden. Stef koos wederom goed positie en stond klaar om de bal te ontvangen. Joah zag echter dat de sluitpost van Wittenhorst helemaal verkeerd stond opgesteld en ver uit zijn goal was. Hij kon de bal zelf vrij binnen schieten en de 3-1 werd aangetekend.

36e minuut van de wedstrijd. Corner voor Volharding. De spelers van de equipe uit Vierlingsbeek stonden iets te offensief opgesteld, waardoor Jaydey in een lastige situatie terecht kwam. De bal werd weggewerkt uit het doelgebied van Horst. Jaydey werd door 2 tegenstanders op de hielen gezeten. De fysieke verdediger van Volharding kon de bal naar Max terugspelen, maar koos er voor om te kappen. De eerste speler lukte nog, maar de 2e speler was net iets te veel van het goede. De bal werd onderschept en doelman Max moest zijn meerdere erkennen in de Wittenhorst aanvaller. De bal werd diagonaal binnen geschoten. 3-2 en de spanning was, net als zo vaak al dit seizoen, weer helemaal terug.

Vanaf de kant werden de roodwitten aangemoedigd door alles wat rood en wit een warm hart toedraagt. De laatste duels werden uitgevochten, maar de puf was er aan beide kanten wel een beetje uit. De 8e overwinning kwam niet meer in gevaar!

Complimenten voor deze groep, want Volharding speelt misschien niet het beste voetbal in de hoofdklasse, maar beschikt wel over een uiterst goede winnaarsmentaliteit!

Vaak werd van grote achterstand nog een wedstrijd omgebogen in een overwinning. Bijna alle wedstrijden met 1 goal verschil gewonnen, super knap!!

Proficiat boys, true Warriors.... Eindbazen 2.0,

Kampioenen!

Volgende week de laatste wedstrijd tegen Venray. Uit om 11:00 uur op sportpark De Wieën.