Volharding jo11-2 vs Sparta '18 jo11-1 (8-5)

Gepubliceerd op 12 oktober 2019

"Volharding wint kraker in de 2e klasse door een 0-3 achterstand om te buigen op inzet, karakter en zelfvertrouwen".

Zaterdag 12 oktober verschenen 10 op oorlogspad zijnde Spartanen ruim een half uur eerder aan de warming up dan de boys van Volharding. Sparta was duidelijk van plan om 3 punten toe te gaan voegen aan hun totaalsaldo en Volharding van hun troon te stoten. De ploeg uit Vierlingsbeek staat namelijk gedeeld eerste, samen met Ivo jo11-1 en Helden jo11-1.

Het kon een mooie voetbalclash worden. Beide ploegen wisten namelijk met ruime scores hun wedstrijden te winnen. Sparta had 1 van zijn wedstrijden gelijk gespeeld, dus kon bij een overwinning vandaag Volharding voorbij gaan in de strijd om de felbegeerde titel in de 2e klasse. In Velden zou Ivo het vandaag op gaan nemen tegen Helden, zij wonnen ook nog alle 3 de door hen gespeelde wedstrijden.

De tactiek werd net als altijd nog even doorgenomen voor de wedstrijd. Met name het fysieke verschil tussen beide ploegen werd nog even aangehaald. Fel beginnen, duels niet uit de weg gaan en blijven voetballen! Daar zijn we goed in... Combatmodus aan, messen slijpen, speren in de aanslag en betreed het strijdperk!

Volharding startte de battle met de volgende 8 gladiatoren:

Op doel keeper Siem, Sil had een snipperdag genomen en zat tandenknarsend via de app te wachten op het wedstrijdverloop. 

Achterin Thijs en Lars. Jaydey was aan de beurt om als eerste wissel te starten. Het middenveld bestond uit Malcolm, Finn en Joah. In de voorste linie werd gestart met het spitsenduo Levi en Mick. Topscoorder Koen was net als Jaydey aan de beurt om vanaf de kant te beginnen.

Volharding begon de wedstrijd wat slap. De peptalk voor de wedstrijd had duidelijk niet het gewenste effect. Zichtbaar onder de indruk van de grote boomstammen van tegenstanders liet Volharding met zich sollen. De arena was in bezit van Sparta. Het waren dan ook de gasten die in de beginfase gretig profiteerde van de ruimte die het kreeg van een pover spelend Volharding. Met name door een aantal snelle counters werd Volharding met vlagen verrast.

Het was Sparta dat op voorsprong kwam. Door wat rommelig uitverdedigen kwam de bal bij een Sparta spits. Deze schoot van dichtbij raak. 0-1.

Dit was duidelijk het moment om wakker te worden. Helaas ging de wekker voor Volharding nog niet af, want bij een volgende aanval van Sparta was het weer raak. De organisatie bij Volharding was duidelijk nog niet op orde. 0-2.

Come on boys! Wakker worden... Tijd om op te staan, de motor te oliën en gas te gaan geven. Wanneer gaat die *** wekker nou af? Maar nog steeds bleef het spelbeeld onveranderd.

Aanval van Sparta. Een bal van Volharding viel verkeerd en weer precies in de voeten van een Spartaan. Keeper Siem werd geklopt, maar als een kamikaze piloot kwam (de inmiddels in de ploeg gekomen) Jaydey Siem te hulp en stortte zich met een alles of niets poging voor de bal. Hij kon nog net voorkomen dat zijn ploeg op een 0-3 achterstand kwam.

Volharding begon wat meer van de goal af te voetballen en kreeg wat kleine kansen. Toch was het Sparta dat wederom met een gevaarlijke counter uit het niets tot scoren kwam. Volharding werd met een dolk in de rug gestoken door de bloeddorstige Spartanen. 0-3.

Tijd om de handschoen op te rapen en het gevecht aan te gaan!

1e time out:

Kopjes omhoog mannen, niks aan de hand. We moeten alleen het gevecht volledig aangaan, duels gaan winnen en blijven geloven! Wat is er nou mooier om van een 0-3 achterstand terug te komen en nog de overwinning te pakken? De strijders waren het hier mee eens. Handschoenen aan, helmen op, harnas strak in de plooi, speer vooruit en schild omhoog!

Het 2e kwart kroop Volharding iets meer uit zijn schulp. Het was duidelijk dat de rood witte vechtersbazen zich niet wilde laten afslachten. En al helemaal niet in hun eigen Colosseum!

Aanval Volharding. Aan de rechterkant van het veld krijgt Koen de bal. Hij snijdt naar binnen en haalt verwoestend uit. De keeper raakt de bal nog, maar kan de bal niet stoppen voor de lijn. 1-3.

De ontlading is groot, het geloof kwam wat terug! Volharding krijgt wat meer grip op het duel en begint wat meer te combineren. De boys worden wat brutaler, het ontzag voor de grote Spartanen lijkt weg te vloeien. Wederom een goed opgezette aanval. Thijs op Malcolm, Malcolm naar Joah, Joah naar Koen. De spits van Volharding was wederom trefzeker en schoot uit een moeilijke hoek goed binnen. 2-3.

Volharding had de aansluiting gevonden en deze tweekamp was duidelijk nog lang niet beslist. Het was nu zaak om voor rust op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Helaas ging het even mis in de planning en kwam Sparta door een "lucky" goal op een 2-4 voorsprong. Een weggepunterde bal naar voren vloog zomaar over Siem heen en viel precies in het netje.

Het wiel aan de strijdwagen leek er even af te gaan lopen, maar in de rust werd deze weer stevig vast gedraaid.

Rust:

Super goed mannen! Hard gewerkt, mooi terug gekomen. Deze wedstrijd staat op kantelen naar onze zijde. Blijf fel in de duels, zoek de vrije man en blijf elkaar helpen. Dit komt goed...

Het 3e kwart was Volharding met vlagen oppermachtig. Volledig het schroom van zich afgeworpen gingen de boys van Volharding helemaal los. Na eerst paal en lat geraakt te hebben gingen ze door goed samenspel op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was wederom Koen die een aanval van Volharding met goede afloop afrondde. Met een hattrick bracht hij zijn ploeg weer in het kielzog van de vijand. 3-4.

Corner Volharding. Levi achter de bal. Een perfect op maat afgeleverde bal op Koen. Deze nam de bal direct uit de lucht en zorgde voor de meer dan verdiende gelijkmaker. 4-4.

Volharding had in deze fase duidelijk een psychologisch voordeel afgedwongen. Veel feller dan de moegestreden Spartanen en beter samenspelend dan hun opponent. Het fysieke aspect was weg en het conditionele aspect ging nu een belangrijke rol spelen.

Lange bal naar voren. De bal vloog over alles en iedereen heen. Een misverstand tussen Thijs en Siem leverde wat verwarring op voor de thuisploeg en een Spartaan profiteerde hier slim van. De thuisploeg liet zich even verrassen en mocht weer opnieuw beginnen. 4-5.

Een mooi opgezette aanval van achteruit. Jaydey naar Lars, Lars op Finn, Finn via Malcolm naar Joah. Joah naar Koen. Koen gaat zijn directe tegenstander makkelijk voorbij en houdt goed het overzicht. Iets waar de spelers van Volharding op het trainen hard aan hebben gewerkt. Een bal op maat van Koen op medespeler Finn. Perfect binnen gekopt door Finn en de stand is weer recht getrokken. 5-5.

De ploeg van Sparta kreeg een harde tik en stond op omvallen.

2e time out:

Klasse mannen! Dit is Volharding!

Even stil en kijk naar de tegenstander. Wat zien jullie?

Daar is paniek, angst en ontzag voor de tegenstander. Dat hebben jullie afgedwongen! Daar weten ze dat wij gaan winnen. Nu afmaken, inpakken en wegwezen!

Volharding ging steeds beter spelen, won nu bijna alle duels en leek in een betere conditie te zijn dan de "geknakte" Spartanen. Weer een mooie aanval werd uit de hoge hoed getoverd en over een aantal schijven naar voren gespeeld. De bal kwam uiteindelijk bij Joah. Deze bleef rustig en schoot de inmiddels dik verdiende voorsprong tegen de touwen. 6-5.

Sparta leek zich gewonnen te geven en Volharding drukte stevig door. Met de rug tegen de muur probeerde Sparta Volharding van het scoren af te houden, maar het was wederom Joah die een gaatje wist te vinden in de defensie van de gasten. Via de binnenkant van de paal scoorde hij zijn 2e. 7-5.

Daarna was het nog 1x raak voor Volharding. Een prima uitgespeelde aanval van de rood witten deed de uitslag op 8-5 uitkomen. Het was Koen die met zijn 5e treffer een duidelijke stempel op de wedstrijd drukte.

Mooi gedaan jongens. Dat was echt knap spannend!

Helden wist van Ivo te winnen, waardoor we nu nog samen met Helden aan kop staan.

Volgende week bekerwedstrijd tegen Montagnards in Bergen. De week er op spelen we uit in Helden voor de koppositie in de 2e klasse.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding