Volharding - Helvoirt (1-1) 3-2

Gepubliceerd op 24 maart 2019

VIERLINGSBEEK – Het blijft momenteel crescendo gaan met Volharding. Vanmiddag boekte de equipe van trainer Johan Vullings alweer haar vierde overwinning op een rij. Ditmaal moest de nummer twee in de stand Helvoirt er in Vierlingsbeek aan geloven: 3-2. Die uitslag viel voor de runner-up nog mild uit, doordat het goed spelende Volharding nog heel veel kansen onbenut liet. Tot voor kort leverden thuisduels voor de Vierlingsbekenaren wel spektakel op, maar nauwelijks punten. Vandaag wonnen de roodwitten echter alweer voor de derde keer op een rij in eigen huis. Ook staat Volharding er goed voor in de strijd om de derde periodetitel. De Soetendaalbewoners zijn na drie duels als enige nog zonder puntenverlies.

Volharding koos er vanmiddag tegen Helvoirt (winnaar van de eerste periodetitel, red.) voor om wat verder in te zakken dan normaal en wat minder hoog druk te zetten. De gasten hadden in het eerste twintig minuten desalniettemin de overhand. Gevaarlijk werden bezoekers echter maar eenmaal. Na zeven minuten stond linkerspits Rico de Laat helemaal vrij bij de tweede paal, maar tot opluchting van Volharding volleerde hij de bal rakelings naast. Nadien nam Volharding het duel stevig in handen. Mark Blenckers schoot recht op Helvoirt-keeper Remco Kivit. Kas van den Bosch schoot rakelings voorlangs en de niet geheel fitte Tim Brouwer zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. De Helvoirt-defensie oogde kwetsbaar en Marc van Rens profiteerde daar als eerste van. De aanvaller soleerde fraai langs een aantal tegenstanders en schoof de bal met zijn mindere linkerbeen knap langs Kivit: 1-0. Jasper Lenkens kwam na een mooie passeerbeweging in schietpositie, maar zijn schot was te zacht. De mooiste aanval van Volharding had de 2-0 moeten betekenen. Tim Brouwer speelde zijn directe tegenstander goed uit, maar zijn voorzet werd door Kas van den Bosch net naast de voor hem verkeerde kant van de paal gewerkt. In de directe tegenaanval maakte Helvoirt tegen de verhouding in de 1-1. Tim Verhoeven was de doelpuntenmaker.

Volharding toonde zich na de pauze allerminst onder de indruk en toonde veerkracht. In de 51e minuut was het andermaal Marc van Rens, die zich mocht laten fêteren. Van Rens werd uitstekend diep gestuurd door Tom Kessels en frommelde de bal uiteindelijk langs Kivit: 2-1. Vervolgens verzuimde Volharding het duel heel snel op slot te gooien. Nino Janssen kopte eerst voor open goal over. Marc van Rens hat zijn hattrick kunnen voltooien, maar nam de bal in kansrijke positie niet goed aan na een goeie steekbal van rechtsback Thomas Rijn. Met Rijn is één van de uitblinkers van hedenmiddag genoemd. Defensief stond Volharding net als vorige week sowieso weer goed. Naast Rijn, speelden ook linksback Rik Lucassen en het centrum Nino Janssen en Tom Kessels weer zeer solide. Pas in de 63e minuut slaagden de bezoekers er in om weer eens gevaarlijk te worden. Volharding-keeper Job Vullings redde echter formidabel op een inzet van Rico de Laat, die na een prima één-twee-combinatie met Tim Verhoeven vrij voor de Vierlingsbeekse goalie opdook. Het veld werd hierna alsmaar groter. Marc van Rens kon nog maar eens alleen op Kivit afgaan, maar de Helvoirtse doelman redde bekwaam. Kas van den Bosch schoot rakelings voorlangs na een goede interceptie van Jordy de Klijn. Twintig minuten voor tijd kwam Jip Verstegen de moegestreden Jasper Lenkens (na ziekte conditioneel nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen, red.) vervangen om het allemaal wat compacter neer te zetten aan Vierlingsbeekse zijde. Een kwartier voor tijd werd Kas van de Bosch ten onrechte afgevlagd vanwege buitenspel en hij hield daardoor in. Scheidsrechter Maik Opsteen uit Keldonk liet echter terecht doorgaan, waarna bij Van den Bosch de focus enigszins weg was en de grote kans vervolgens verloren ging. Twee minuten later konden de toeschouwers in Vierlingsbeek toch weer juichen. Een afgemeten vrije trap van captain Mark Blenckers werd bij de tweede paal met de binnenkant van de voet prachtig in het dak van het doel geschoten door Tom Kessels: 3-1. Even later was Marc van Rens wederom zicht bij zijn derde treffer. Hij mocht vanuit buitenspelpositie doorgaan, maar lobte de bal over het Helvoirt-doel. In de slotfase liep Volharding nog iets teveel achteruit, waardoor de bezoekers toch nog tweemaal gevaarlijk konden worden. Drie minuten voor tijd plukte Job Vullings de bal van de voet van Rico de Laat. Ver in de extra tijd moest de doelman toch nog een doelpunt toestaan. Menno van Hattum kopte de 3-2 binnen. Verder kwam Helvoirt niet meer, waardoor Volharding de zeer belangrijke drie punten dikverdiend in eigen huis hield.

Karakteristieken

scheidsrechter: Maik Opsteen (Keldonk)

37e min. 1-0  Marc van Rens

45e min. 1-1  Tim Verhoeven